Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019

Η Ρουμάνα Ροβάνα Πλουμπ είναι η υποψήφια Επίτροπος Μεταφορών της ΕΕ.


Η Ροβάνα Πλουμπ (Ρουμανία) προτάθηκε να είναι αρμόδια για το χαρτοφυλάκιο «Μεταφορές» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αντικαθιστώντας την Βιολέτα Μπουλτς (Σλοβακία).

Σήμερα, η εκλεγείσα πρόεδρος Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν παρουσίασε την ομάδα των επιτρόπων που θα την πλαισιώσουν, καθώς και τη νέα δομή της επόμενης Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η νέα Επιτροπή θα αντικατοπτρίζει τις προτεραιότητες και τις φιλοδοξίες που αποτυπώνονται στις πολιτικές κατευθύνσεις.

Η Επιτροπή διαρθρώνεται σύμφωνα με τους στόχους τους οποίους έθεσε η εκλεγείσα πρόεδρος κα. φον ντερ Λάιεν ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Να σημειωθεί ότι η Πλουμπ είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (αντιπρόεδρος της ομάδας των Σοσιαλιστών και των Δημοκρατών) και έχει διατελέσει υπουργός Περιβάλλοντος, Κλιματικής Αλλαγής, Εργασίας, Ευρωπαϊκών Κονδυλίων, Παιδείας και Μεταφορών της Ρουμανίας.

Τα επόμενα βήματα

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πρέπει στη συνέχεια να δώσει τη συγκατάθεσή του στο σύνολο του Σώματος των Επιτρόπων, συμπεριλαμβανομένου του Ύπατου εκπροσώπου της Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας/αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Της έγκρισης προηγούνται οι ακροάσεις των προτεινόμενων Επιτρόπων στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές, σύμφωνα με τον Κανονισμό του Κοινοβουλίου.

Μόλις το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δώσει τη συγκατάθεσή του, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο διορίζει επίσημα την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με το άρθρο 17 παράγραφος 7 της ΣΕΕ.

Επιμέλεια: Βάσω Βεγιάζη
metaforespress.gr