Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019

Μενεμένη: Γονείς, εκπαιδευτικοί και τοπικοί φορείς: Σταματήστε το επικίνδυνο πέρασμα των παιδιών σας από τις σιδηροδρομικές γραμμές. Δείτε εικόνες.

Όταν ξεκινήσαμε σήμερα να κάνουμε επιτόπιο ρεπορτάζ για τις διαβάσεις στην Μενεμένη δεν περιμέναμε να δούμε εικόνες σαν και αυτές που βλέπαμε ένα χρόνο πριν με τις ανεξέλεκτες διαβάσεις πεζών. 
Αρχικά όταν είδαμε την υπερυψωμένη δεύτερη περίφραξη σκεφτήκαμε ότι όλα τελείωσαν και οι συρμοί πλέον διέρχονται με ασφάλεια από την περιοχή.
 Δυστυχώς όμως διαψευστήκαμε γρήγορα. Ανεβαίνοντας της αερογέφυρα και βλέποντας προς τις γραμμές είδαμε νεαρά παιδιά να περνάνε τις γραμμές από την μια μεριά στην άλλη. Κατεβήκαμε από την αερογέφυρα και κατευθυνθήκαμε προς τα περάσματα των παιδιών. Στο πρώτο πέρασμα είδαμε να έχει τοποθετηθεί ένα στρόγγυλο τσιμεντένιο κομμάτι ανάμεσα στα κάγκελα δημιουργώντας σκαλοπάτι. 

Το επόμενο πέρασμα και πολύ επικίνδυνο ήταν το μικρό διάζωμα που υπήρχε στις σκάλες που οδηγεί στην υπόγεια διάβαση οχημάτων. Τα παιδιά περνούσαν στις μύτες των ποδιών τους με κίνδυνο πτώσης στην υπόγεια διάβαση. 

Όταν ρωτήσαμε τα παιδιά ότι αυτό απαγορεύεται και είναι επικίνδυνο, άπλα μας είπαν το ξέρουμε και μας δικαιολογήθηκαν ότι είναι μακριά η υπόγεια διάβαση και η αερογέφυρα 

Σε μια περίπτωση τριών μαθητών, οι δυο προσπαθούσαν τον τρίτο συμμαθητή τους να τον αποτρέψουν να πάει να περάσει από τις απαγορευμένες γραμμές. Δεν γνωρίζουμε αν τα κατάφεραν. 
Τα παιδιά όπως διαπιστώσαμε ήταν μαθητές από τα παρακείμενα σχολεία. 
Από το σημείο αυτό, εκτός από τα επιβατικά τρένα διέρχονται και εμπορικά λόγω των έργων στον άξονα παλιού σταθμού ΤΧ1 
Κάνουμε έκκληση στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς να δουν το πρόβλημα και να προβούν σε όλες εκείνες τις ενέργειες πριν συμβεί το κακό και το οποίο απευχόμαστε.

Φωτορεπορταζ: Χρήστος Γιαννακίδης