Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019

Τουρκία: Δύο νεκροί ύστερα από εκτροχιασμό τρένου. Δείτε το βίντεο.


Το δυστύχημα συνέβη σε σήραγγα κατά τη διάρκεια ελέγχου πιλοτικής διαδρομής.
Στη σήραγγα της επαρχίας του Μπιλετζίκ εκτροχιάστηκε τρενάμαξα που διένυε πιλοτικό δρομολόγιο της γραμμής Κωνσταντινούπολη – Άγκυρα εκτροχιάστηκε.
Σύμφωνα με τη Yeni Safak, το τρένο προσέκρουσε στον τοίχο του τούνελ με αποτέλεσμα να βρούνε τραγικό θάνατο οι δύο μηχανοδηγοί που ήλεγχαν τις ράγες της σιδηροδρομικής γραμμής υψηλής ταχύτητας που συνδέει την Πόλη με την πρωτεύουσα της Τουρκίας.
Η λειτουργία των γραμμών Κωνσταντινούπολη-Ικόνιο και Κωνσταντινούπολη-Άγκυρα διακόπηκε μετά το δυστύχημα, το οποίο αναδεικνύει στον μέγιστο βαθμό τα προβλήματα ασφαλείας που υπάρχουν στις τουρκικές σιδηροδρομικές γραμμές παρά τις τεράστιες επενδύσεις που έχουν γίνει τις τελευταίες δεκαετίες.


Υπενθυμίζεται, ότι τον Δεκέμβριο του 2018 υπήρξε σύγκρουση τρένων σε σιδηροδρομικό σταθμό στην Άγκυρα, η οποία κόστισε τη ζωή σε 9 ανθρώπους, ενώ 47 τραυματίστηκαν. Τον Ιούλιο του ίδιου έτους, 24 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 120 τραυματίστηκαν σε εκτροχιασμό επιβατικής αμαξοστοιχίας ύστερα από ατύχημα που προκλήθηκε λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων.



Πηγή:newpost.gr