Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019

Κονγκό: Στους 15 οι νεκροί από εκτροχιασμό τρένου την Τανγκανίκα.

Φωτογραφία Αρχείου
Οι νεκροί από τον εκτροχιασμό της εμπορικής αμαξοστοιχίας στην Τανγκανίκα στην Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό είναι τελικά 15. Η αρχική εκτίμηση έκανε λόγο για 50 θύματα.

Στους 15 ανέρχονται τελικά οι νεκροί από τον εκτροχιασμό μιας εμπορικής αμαξοστοιχίας στην επαρχία Τανγκανίκα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν σήμερα η αστυνομία και η κυβέρνηση.
Ο υπουργός Ανθρωπιστικών Υποθέσεων Στιβ Μπικάγι είχε δώσει έναν πρώτο απολογισμό την Πέμπτη, κάνοντας λόγο για 50 νεκρούς. Ωστόσο ο κυβερνήτης της Τανγκανίκα, Ζοέ Καμπιλά, είπε ότι επρόκειτο περί «λάθους» και ότι οι νεκροί ήταν 10 και οι τραυματίες 30.

Νωρίτερα σήμερα ο Μπικάγι παραδέχτηκε ότι οι υπηρεσίες του υπουργείου του μπέρδεψαν τον συνολικό αριθμό των «νεκρών» με τον συνολικό αριθμό των «θυμάτων», συμπεριέλαβαν δηλαδή στον πρώτο και τους τραυματίες.

«Αναφορικά με τον απολογισμό, υπήρξαν πολλές εκδοχές αλλά επιβεβαιώθηκε από την εθνική εταιρεία σιδηροδρόμων ότι υπάρχουν 15 νεκροί και περίπου 30 τραυματίες», είπε.

Είναι γεγονός πάντως ότι τα θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα είναι σύνηθες φαινόμενο στη Λ.Δ. του Κονγκό και συνήθως οφείλονται στις κακές υποδομές και στην έλλειψη ρυθμιστικών κανόνων.

Η εθνική εταιρεία σιδηροδρόμων δεν είναι προς το παρόν σε θέση να καθορίσει τα αίτια του δυστυχήματος που σημειώθηκε την Πέμπτη.

newsit.gr