Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019

Στο πάρκο του ΟΣΕ: Ανοίγει απόψε αυλαία η 8η παρουσίαση «Άρτος – Οίνος –Έλαιον».


ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΜΑΣ ΠΡΟΪΟΝΤΑ 

ΜΕ ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται σήμερα η έναρξη της 8ης παρουσίασης αγροτικών προϊόντων του Δήμου Καλαμάτας «Άρτος – Οίνος – Έλαιον», η οποία θα εξελίσσεται στο Πάρκο Σιδηροδρόμων, μέχρι και την Κυριακή.

«Πρόκειται για μια ξεχωριστή, καλοκαιρινή έκθεση, με στόχο την προβολή του λαογραφικού μας πολιτισμού και την παρουσίαση των αγροτικών μας προϊόντων που είναι πυλώνας της μεσογειακής διατροφής και του γαστρονομικού μας πολιτισμού», δήλωσε ο νέος δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, καλώντας ντόπιους και επισκέπτες να συμμετάσχουν.

Την παρουσίαση διοργανώνει και φέτος ο Δήμος, με τις εκδηλώσεις πολλές και τα προϊόντα ποικίλα, στα 44 περίπτερα μέσω των οποίων θα προβάλλονται τα αγαθά της ευρύτερης περιοχής.

«Η έκθεση έχει αποκτήσει παμπελοποννησιακό χαρακτήρα και έχει ωριμάσει ως ιδέα, με αποτέλεσμα να εξετάζουμε να της δώσουμε πανελλήνια διάσταση», συμπλήρωσε ο νέος δήμαρχος, που ευχαρίστησε όλους όσοι εκθέτουν τα προϊόντα τους και τις υπηρεσίες του Δήμου για την βελτίωση και τη διαμόρφωση του χώρου. «Πράγματι, ποτίζουμε, βελτιώνουμε, φτιάχνουμε τις ράμπες για τα ΑμεΑ, τα μικρά παιδιά, τα ποδήλατα και είμαστε έτοιμοι για τη μεγάλη αυτή, γιορτή του καλοκαιριού, η οποία θα περιλαμβάνει γευσιγνωσίες, δρώμενα παρουσιάσεις τοπικών προϊόντων από παραγωγούς της Μεσσηνίας και όλης της Πελοποννήσου», ανέφερε με τη σειρά του ο διευθυντής των Γεωτεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, Γιάννης Λιοντήρης που στάθηκε και στο στοίχημα της ουσιαστικής στήριξης πέραν της προβολής, η οποία άλλωστε, έχει ήδη… κερδηθεί. 
Αύριο, με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται οι συνταγές που θα παρασκευάσουν τα μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας και φυσικά, η μοναδική σεφ, Μαρία Εκμεκτσίογλου, που θα μας ετοιμάσει κάτι… μοναδικό, ενώ ξεχωριστές θα είναι οι αναφορές των ειδικών, στον κίνδυνο για τα μελισσοσμήνη, κυρίως από τις κεραίες των κινητών τηλεφώνων. Η παρουσίαση λειτουργεί από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 11 το βράδυ, με την αυλαία να πέφτει την Κυριακή.

foninews.gr