Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019

ΟΔΟΣ ΛΑΤΤΑΜΥΑΣ: ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ 10’ ΛΕΠΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ.

Τουλάχιστον απογοητευτική είναι η εικόνα που αντικρίζει κανείς στη συνοικία Νεράιδα της Λάρισας, αφού ο κεντρικότατος και πολυσύχναστος δρόμος δίπλα στις σιδηροδρομικές γραμμές, δεινοπαθεί από τα σκουπίδια και την εγκατάλειψη.
Ο λόγος για την οδό Λατταμύας, καθώς ένα μικρό οδοιπορικό ήταν αρκετό για να αποτυπωθεί η κατάσταση που επικρατεί, αφού σκουπίδια, χορταριασμένα, στενά ή και ανύπαρκτα πεζοδρόμια, ελλιπής φωτισμός, «καταπράσινα» φρεάτια και ανοίγματα-παγίδες στον ετοιμόρροπο φράχτη που χωρίζει τη συνοικία από τις γραμμές του ΟΣΕ προκαλούν θλίψη στον περαστικό μα και τα δίκαια παράπονα των κατοίκων της περιοχής.

«Καλοί οι σχεδιασμοί και οι μεγάλες διεκδικήσεις για την ανάπτυξη της Λάρισας μα εκτός από το κέντρο υπάρχουν και οι συνοικίες της και φυσικά η καθημερινότητα και η ποιότητα ζωής είναι που κάνουν τη διαφορά», ανέφερε στη σελίδα κάτοικος της περιοχής, προτρέποντάς μας να φωτογραφίσουμε χαρακτηριστικά σημεία σε μεγάλος μήκος του δρόμου, ενώ ο φακός εντόπισε και σημεία-παγίδες δίπλα στις σιδηροδρομικές γραμμές, με τους περίοικους να επισημαίνουν τους κινδύνους που ελλοχεύουν.

«Τρέμει το φυλλοκάρδι μας με τα παιδιά που ζουν και κινούνται στη συνοικία αφού το νεαρό της ηλικίας και η περιέργεια μπορούν να αποβούν μοιραία. 

Αλήθεια πόσο δύσκολο είναι να παρέμβει στον ΟΣΕ η δημοτική αρχή έστω για να αποκατασταθούν οι ζημιές στην υποτυπώδη περίφραξη, από τα ανοίγματα της οποίας έχουν πρόσβαση στις γραμμές οι πιτσιρικάδες;», μετέφερε την ανησυχία του ο Λαρισαίος.

Τα σχόλια περιττεύουν και φυσικά το λόγο έχουν οι αρμόδιοι που καλούνται άμεσα να επέμβουν με έργο ουσίας στην περιοχή.

Ειρήνη Παπουτσή
larisanew.gr