Τρίτη 30 Ιουλίου 2019

Μέσω …Καβάλας, υπό μίαν έννοια, τα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Δράμα – Αλεξανδρούπολη.


Στην Δράμα θα τερματίζουν και θα ξεκινούν τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ (90/91 & 600Α/601Α) από Θεσσαλονίκη προς Αλεξανδρούπολη και αντίστροφα, από μεθαύριο Τετάρτη 31 Ιουλίου έως και τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου.
Σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ, στη Δράμα οι επιβάτες θα έχουν την επιλογή μετεπιβίβασης σε λεωφορεία, με τις εξής διαδρομές:
Λεωφορείο Α: Δράμα προς Αλεξανδρούπολη και αντιστρόφως, ακολουθώντας το σιδηροδρομικό δρομολόγιο (όπου είναι εφικτό) και συγκεκριμένα, με ενδιάμεσες στάσεις στους σταθμούς: Νικηφόρος, Πλατανιάς, Παρανέστι, Νεοχώρι, Σταυρούπολη, Τοξότες, Ξάνθη, Ίασμος, Κομοτηνή.
Λεωφορείο Β: Δράμα προς Αλεξανδρούπολη και αντιστρόφως, με ενδιάμεσες στάσεις Ξάνθη, Ίασμος και Κομοτηνή, μέσω Εγνατίας Οδού.
Οι μεταβολές στα συγκεκριμένα δρομολόγια του δικτύου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ γίνονται λόγω της θερινής περιόδου και της μειωμένης επιβατικής κίνησης που παρατηρείται κάθε χρόνο στις συγκεκριμένες αλλά και σε μερικές άλλες διαδρομές.
Είναι φανερό λοιπόν ότι υπό μίαν έννοια η «σιδηροδρομική» σύνδεση Δράμας – Αλεξανδρούπολης για δύο μήνες θα γίνεται μέσω …Καβάλας αφού τα λεωφορεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα έρχονται από τη Δράμα μέχρι τον κόμβο του Αγίου Σίλα για να μπαίνουν στην Εγνατία οδό και να πηγαίνουν προς Ξάνθη, Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη.
Και φυσικά γίνεται πασιφανές πόσο αναγκαία πλέον καθίσταται η κατασκευή και λειτουργία επιτέλους της σιδηροδρομικής Εγνατίας που θα συντομεύσει θεαματικά το χρόνο μετάβασης από την Θεσσαλονίκη στην Αλεξανδρούπολη και γενικότερα στη Θράκη και θα ξαναδώσει ζωή σε μια γραμμή που φθίνει και απαξιώνεται χρόνο με το χρόνο, όταν στην Ευρώπη το τρένο είναι το πρώτο -και με διαφορά- μέσο μαζικής μεταφοράς.

proininews.gr