Τρίτη 30 Ιουλίου 2019

Κ. Αγοραστός: Τα μεγάλα έργα για την Π.Ε. Καρδίτσας «φρενάρουν» στις απαλλοτριώσεις.

Είχαμε συμφωνήσει,  η Περιφέρεια να εξασφαλίσει την συναίνεση από την τράπεζα, πράγμα που έγινε, και ο Δήμος από τον ΟΣΕ που δεν έγινε με ευθύνη και του Δήμου αλλά και του Οργανισμού Σιδηροδρόμων.

Την ανάγκη συνεργασίας των πολιτών αλλά και των φορέων που είναι κάτοχοι ακινήτων, στο θέμα των απαλλοτριώσεων, προκειμένου να προχωρήσουν τα μεγάλα έργα για την Π.Ε. Καρδίτσας, υπογράμμισε από την Καρδίτσα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός.


Παράλληλα άφησε αιχμές για το Δήμο Καρδίτσας για καθυστερημένες αντιδράσεις σε υποχρεώσεις του σε ορισμένα έργα στα οποία συνεργάζεται με την περιφέρεια, όπως το Κλειστό Γυμναστήριο, η ολοκλήρωση του περιφερειακού και η παλιά ηλεκτρική.

Πιο αναλυτικά ο κ. Αγοραστός που βρέθηκε στην Καρδίτσα με αφορμή την συνέντευξη τύπου για το φεστιβάλ λιμνών που διοργανώνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας-Π.Ε. Καρδίτσας και απαντώντας σε ερώτηση για το δρόμο Καρδίτσα-Δέλτα, υπογράμμισε πως η Περιφέρεια έκανε την μελέτη για το συγκεκριμένο έργο, προϋπολογισμού 42 εκ ευρώ, το ενέταξε στο ΕΣΠΑ και σύντομα θα ξεκινήσει η διαδικασία δημοπράτησης.


Διευκρίνισε όμως πως για να γίνει το έργο σύντομα δεν αρκεί να μπουν τα χρήματα αλλά να υπάρξει και η σύμφωνη γνώμη των ανθρώπων στο θέμα των απαλλοτριώσεων. Αν μας δώσουν τις υπεύθυνες δηλώσεις αύριο το δημοπρατούμε, τόνισε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα υποστήριξε ότι η άρνηση να δοθούν οι υπεύθυνες δηλώσεις δείχνει ότι δεν θέλουν το έργο, διότι τα χρήματα που θα πάρουν σήμερα, με τα χρήματα που θα τους δοθούν όταν θα υπάρξουν τελεσίδικες αποφάσεις δικαστηρίων θα είναι ακριβώς τα ίδια. Και το μόνο που θα πετύχουν, κατέληξε, είναι να καθυστερήσει το έργο 6-8 μήνες.

Ακολούθως σημείωσε ότι έργα πολλών εκατομμυρίων όπως το προαναφερόμενο, η ηλεκτροκίνηση της γραμμής Παλαιοφάρσαλα-Καλαμπάκα, ο δρόμος Δέλτα-Παλαμά, η παράκαμψη της Συκεώνας και άλλα αναλόγου σπουδαιότητας και κόστους, αντιμετωπίζουν όλα εμπόδια με τις απαλλοτριώσεις.

Αναφορά έκανε και για την ολοκλήρωση του περιφερειακού, όπου απαιτούνται υπεύθυνες δηλώσεις από την τράπεζα Πειραιώς και τον ΟΣΕ , για ακίνητά τους. Είχαμε συμφωνήσει, τόνισε, η Περιφέρεια να εξασφαλίσει την συναίνεση από την τράπεζα, πράγμα που έγινε, και ο Δήμος από τον ΟΣΕ που δεν έγινε με ευθύνη και του Δήμου αλλά και του Οργανισμού Σιδηροδρόμων.


Τέλος μίλησε και για το κλειστό και την καθυστέρηση από πλευράς Δήμου στην ολοκλήρωσή του, παρότι η περιφέρεια έχει τα χρήματα και πληρώνει κανονικά. Μέχρι και τη ΔΕΗ πληρώσαμε επισήμανε και βάλαμε και 500.000 για τον περιβάλλοντα χώρο.

Π.Κ.

Πηγή: karditsalive.net, larisanew.gr