Κυριακή 28 Ιουλίου 2019

"Ο ΟΣΕ θα μας πνίξει" -Κινδύνεψαν Πατρινοί στη νεροποντή.


Τι καταγγέλλουν κάτοικοι του Αγ. Βασιλείου

Με τον φόβο καταστροφικών πλημμυρών στα σπίτια τους κοιμούνται και ξυπνούν κάτοικοι του Αγίου Βασιλείου της Πάτραςεξαιτίας των απαιτούμενων μέτρων προστασίας που δεν έχουν πάρει, όπως καταγγέλλουν στο thebest.gr, οι υπεύθυνοι για την κατασκευή της σιδηροδρομικής γραμμής που περνάει από την περιοχή τους.
Στην πρόσφατη νεροποντή στα μέσα Ιουλίου, μέρα κατά την οποία τα φώτα της δημοσιότητας έπεσαν στο Δρέπανο λόγω του εγκλωβισμού θαμώνων νυκτερινού μαγαζιού όπου εμφανιζόταν η Πάολα, στον Άγιο Βασίλειο πλημμύρισαν υπόγεια σπιτιών και κινδύνεψαν ζωές.

Όπως αναφέρουν οι συμπολίτες παρά το γεγονός ότι οι εργολάβοι της ΟΣΕ είχαν υποσχεθεί ότι θα προβούν άμεσα στις απαραίτητες παρεμβάσεις ώστε τα νερά να διοχετεύονται σε παρακείμενο χείμαρρο, κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί ακόμα.

Στο σημείο υπάρχει ένα κενό που οδηγεί τα νερά της βροχής κατευθείαν στα σπίτια τους, όπως ακριβώς συνέβη και το βράδυ της έντονης καταιγίδας.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες τα νερά λιμνάζουν στο σημείο με αποτέλεσμα να βρίσκουν διέξοδο από το κενό που υπάρχει και να καταστρέφουν τις περιουσίες τους.

Οι πολίτες ζητούν από τους αρμοδίους να αναλάβουν άμεσα τις ευθύνες τους και να κάνουν τα απαραίτητα έργα που θα τους επιτρέψουν να κοιμούνται ήρεμοι τα βράδια καθώς ουδείς γνωρίζει πότε θα χτυπήσει η επόμενη κακοκαιρία και τι συνέπειες θα υπάρξουν για τους ίδιους και τα σπίτια τους.

thebest.gr