Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019

Σε εξέλιξη εργασίες αναβάθμισης φωτισμού και συντήρησης στο Πάρκο Σιδηροδρόμων Καλαμάτας.

Σε εξέλιξη βρίσκονται εργασίες φροντίδας του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων εν όψει και της 8ης Παρουσίασης Αγροτικών και Τοπικών Προϊόντων «Άρτος-Οίνος-Έλαιον» 2019, που θα διεξαχθεί μεταξύ 23 και 25 Αυγούστου 2019.

 Το Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων επισκέφθηκε σήμερα, 30 Ιουλίου, ο Δημαρχών και εκλεγείς Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, για να δει από κοντά τις εργασίες, που συνίστανται σε καθαρισμούς, κλαδέματα όπου επιβάλλεται και συντήρηση αρδευτικών συστημάτων.


Σημειώνεται ότι, για την καλύτερη πρόσβαση Ατόμων με Αναπηρία, μητέρων με καροτσάκια κ.λπ., θα δημιουργηθεί εναλλακτική πρόσβαση από την οδό Ψαρών προς το αναψυκτήριο του Πάρκου.


ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ

Επισημαίνεται ότι στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων εργάζονται και συνεργεία του αναδόχου, που είναι υπεύθυνος για την πραγματοποίηση του έργου με τίτλο «Συντήρηση – Αναβάθμιση Η/Μ εγκαταστάσεων σε κοινόχρηστους χώρους (Δημοτικό Πάρκο, parking Νέδοντα, κ.λπ.)». Ο διαγωνισμός έχει κατακυρωθεί στην εταιρεία Χρονόπουλος ΑΤΚΕΕ, που προσέφερε έκπτωση 58,08 % για έργο προϋπολογισμού 375.000,00 με Φ.Π.Α. Στόχος είναι- όπως επισημαίνεται από τον Δήμο Καλαμάτας- η αναβάθμιση του φωτισμού του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων, όπως και η τοποθέτηση του απαραίτητου εξοπλισμού για τη διευκόλυνση της κάλυψης των εκδηλώσεων.



Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν εργασίες συντήρησης των ιστών φωτισμού και βαφή αυτών. Οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν και άλλα σημεία, όπως κοινόχρηστους χώρους έμπροσθεν του Διοικητηρίου και του ΔΗΠΕΘΕΚ και το βόρειο πάρκινγκ στο καλυμμένο τμήμα του Νέδοντα.

ΠΟΙΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΟΥ ΟΣΕ

Στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, οι εξής παρεμβάσεις:
1. η προμήθεια νέων φωτιστικών σωμάτων LED κορυφής, κατάλληλων για την τοποθέτηση στους υπάρχοντες 5μετρους ιστούς
2. η προμήθεια νέων φωτιστικών σωμάτων LED αναρτώμενων – κατάλληλων για την τοποθέτηση στους υπάρχοντες ασημί 3μετρους ιστούς που βρίσκονται περιμετρικά της περιοχής του κτηρίου του σταθμού
3. η προμήθεια νέων φωτιστικών σωμάτων LED αναρτώμενων – κατάλληλων για την ανάρτηση από βραχίονα στους υπάρχοντες 5μέτρους ιστούς παραπλεύρως του ποδηλατοδρόμου
4. αντικατάσταση υπογείου δικτύου σε μικρά τμήματα του δικτύου φωτισμού που έχουν καταστραφεί
5. θα τοποθετηθούν νέοι γενικοί ηλεκτρολογικοί πίνακες και υποπίνακες διανομής, όπως και υποπίνακες πριζών – λήψεων για την εξασφάλιση της ηλεκτροδότησης των εκδηλώσεων
6. θα τοποθετηθούν ιστοί φωτισμού, στην ανατολική πλευρά του Πάρκου.

messinialive.gr