Τρίτη 30 Ιουλίου 2019

Θεσσαλονίκη: Κόλλησε στις γραμμές των τρένων το Πάρκο Μνήμης -Ραντεβού Καραμανλή-Μπουτάρη.

moyseio_olokaytomatos3.jpgΣτα γρανάζια της γραφειοκρατίας κόλλησε το «δώρο» Τσίπρα σε Μπουτάρη για τη δημιουργία Πάρκου Μνήμης 40 στρεμμάτων για τα θύματα του Ολοκαυτώματος

Ένα υπηρεσιακό έγγραφο του ΟΣΕ στον δήμο Θεσσαλονίκης, το οποίο γνωστοποιεί ότι κάποιες από τις παροπλισμένες γραμμές του οργανισμού στους χώρους του εμπορικού σιδηροδρομικού σταθμού στη Δυτική Θεσσαλονίκη μπορούν να ξαναχρησιμοποιηθούν στο… μέλλον μπλοκάρει το θέμα της δημιουργίας του Πάρκου Μνήμης περιμετρικά του χώρου που θα ανεγερθεί το Μουσείο Ολοκαυτώματος.

Την προσεχή Πέμπτη ο Γιάννης Μπουτάρης θα συναντηθεί στην Αθήνα με τον νέο υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, ζητώντας χείρα βοηθείας, προκειμένου να λυθεί το ζήτημα που έχει προκύψει. 

Η δημιουργία ενός μητροπολιτικού πάρκου που θα γειτνιάζει στο Μουσείο Ολοκαυτώματος και θα περιλαμβάνει περιπατητικές διαδρομές και μεγάλους χώρους πρασίνου αποτελούσε αίτημα του δημάρχου Θεσσαλονίκης, το οποίο έκανε δεκτό ο πρώην πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, εξαγγέλλοντας την παρουσία τόσο του Ισραηλινού Προέδρου Ρέουβεν Ρίβλιν όσο και στελεχών του ΟΣΕ κατά τη διάρκεια τοποθέτησης του θεμέλιου λίθου του Μουσείου τον περασμένο Ιανουάριο. 

Σύμφωνα με το σχεδιασμό, η ΓΑΙΑΟΣΕ σε συνεργασία με το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών αποφάσισε να προχωρήσει στην αξιοποίηση του χώρου του εμπορικού σιδηροδρομικού σταθμού εκτάσεως περίπου 200 στρεμμάτων στη δυτική πλευρά της πόλης, βοηθώντας και στην αναβάθμιση ολόκληρης της περιοχής. 

Στο πλαίσιο αυτό σε συνεργασία με τον δήμο οριοθετήθηκε μια έκταση περίπου 40 στρεμμάτων, η οποία αναμένεται να παραχωρηθεί από την ΓΑΙΑΟΣΕ για τη δημιουργία πάρκου Πρασίνου, Αναψυχής και Πεζοδρόμων με την ονομασία «Πάρκου Μνήμης των θυμάτων του Ολοκαυτώματος» της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης. Σε έκταση 27 στρεμμάτων θα φυτευτούν 5.000 ελιές στη μνήμη των Εβραίων της Θεσσαλονίκης που έχασαν τις ζωές τους στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης.


Τίμος Φακαλής
ethnos.gr