Πέμπτη 25 Ιουλίου 2019

Γερμανία: Βάφουν λευκές τις σιδηροδρομικές γραμμές, για να τις... δροσίσουν!

heat_wave_netherlands«Λιώνει» η Ευρώπη από τον καύσωνα: Θερμοκρασίες-ρεκόρ σε Γαλλία, Γερμανία, Βρετανία, Ολλανδία, Βέλγιο!


Στους 42 βαθμούς «σκαρφάλωσε» ο υδράργυρος στο Παρίσι - Στους 40,9 βαθμούς μετρήθηκε η θερμοκρασία στη δυτική Γερμανία - Παραγγέλνουν παγωτά και βάφουν λευκές τις σιδηροδρομικές γραμμές, για να τις... δροσίσουν - «40άρια» και σε άλλες χώρες της κεντρικής Ευρώπης, πρωτόγνωρη ζέστη και στη Βρετανία
«Σπάνε» τα ρεκόρ... και τα θερμόμετρα στην Ευρώπη, με τον υδράργυρο να ανεβαίνει σε πρωτόγνωρα, για πολλές χώρες της «Γηραιάς Ηπείρου», ύψη. Χαρακτηριστικά, στη Γερμανία έσπασε ένα νέο απόλυτο ρεκόρ ζέστης, με τα θερμόμετρα να δείχνουν 40,9 βαθμούς Κελσίου, στο δυτικό τμήμα της χώρας, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος Τύπου της εθνικής μετεωρολογικής υπηρεσίας (DWD).

Η θερμοκρασία αυτή μετρήθηκε στο Λίνγκεν, στην Κάτω Σαξονία, γύρω στις 14.50 τοπική ώρα. Το προηγούμενο ρεκόρ των 40,5 βαθμών είχε καταγραφεί μόλις χθες, Τετάρτη. Ο εκπρόσωπος Τύπου διευκρίνισε ότι πρόκειται για μια προσωρινή καταγραφή και ότι ο υδράργυρος αναμένεται να σημειώσει περαιτέρω άνοδο το απόγευμα.




Το ρεκόρ της 5ης Ιουλίου του 2015, όταν η θερμοκρασία στο Κίτσινγκεν της Βαυαρίας είχε φθάσει στους 40,3 βαθμούς, καταρρίφθηκε ήδη από την Τετάρτη στο Γκάιλενκίρχεν της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, όπου και την Πέμπτη αναμένονται ανάλογες θερμοκρασίες. Ο δήμαρχος της πόλης, Γκέοργκ Σμιτς, σε μια προσπάθεια να... δροσίσει τους 150 υπαλλήλους του δημαρχείου, παρήγγειλε παγωτά, τα οποία θα διατεθούν δωρεάν.
Οι υψηλές θερμοκρασίες έχουν προκαλέσει περιορισμένης έκτασης προβλήματα στις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες, καθώς σε κάποια σημεία του δικτύου της νοτιοδυτικής Γερμανίας οι ράγες έχουν υποστεί αλλοιώσεις από τη ζέστη. Στο Βίρτσμπουργκ της Βαυαρίας οι Αρχές έβαψαν τις γραμμές του τραμ λευκές, καθώς, σύμφωνα με έρευνες, έτσι αναπτύσσονται θερμοκρασίες κατά επτά-οκτώ βαθμούς χαμηλότερες.


protothema.gr