Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019

Παραγγελία 73 νέων τραμ, αξίας άνω των 200 εκατ. ευρώ, από το Μόναχο.

Σε παραγγελία 73 ακόμη τραμ Avenio της Siemens Mobility, αξίας άνω των 200 εκατ. ευρώ, προχώρησε η Stadtwerke München (SWM), με την παράδοση των πρώτων οχημάτων να προγραμματίζεται για το 2021.

«Το 2012, το Μόναχο ήταν ο πρώτος πελάτης που παρήγγειλε το νέο Avenio. Στο μεταξύ, η SWM επεκτείνει συνεχώς τον στόλο των τραμ της με Avenio. Η μακροχρόνια εμπιστοσύνη του πελάτη μας στηρίζεται στην άνεση των επιβατών, την υψηλή αξιοπιστία και τη διαθεσιμότητα των τραμ που βρίσκονται ήδη σε υπηρεσία», τόνισε η Sabrina Soussan, διευθύνουσα σύμβουλος της Siemens Mobility.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της MVG, Ingo Wortmann, δήλωσε ότι η νέα παραγγελία αποτελεί «σημαντική επένδυση για την περαιτέρω επέκταση του μέσου στο Μόναχο. Τα νέα τραμ θα μας επιτρέψουν να κάνουμε περαιτέρω βελτιώσεις στο υφιστάμενο δίκτυο και να λειτουργήσουν νέες διαδρομές. Επίσης, παρέχουν την ιδανική χωρητικότητα εν συγκρίσει με το λεωφορείο και το μετρό. Τέλος, θα συμβάλλουν αποτελεσματικά στον έλεγχο της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στο Μόναχο».

Να σημειωθεί ότι, τα τραμ θα λειτουργούν σε όλο το δίκτυο του Μονάχου, παρέχοντας επαρκή χώρο για περίπου 218 επιβάτες, ενώ οι 8 διπλές πόρτες κατά μήκος της πλευράς εισόδου επιτρέπουν ομαλές και γρήγορες εισόδους και εξόδους στο επιβατικό κοινό.

metaforespress.gr