Σάββατο 27 Ιουλίου 2019

Ινδία: Δραματική επιχείρηση διάσωσης 700 επιβατών τρένου που αποκλείστηκε σε πλημμύρα.

Επιστρατεύτηκαν ελικόπτερα και ομάδες του στρατού και του ναυτικού.
ASSOCIATED PRESS

Εκατοντάδες επιβάτες στην Ινδία πέρασαν πάνω από 15 ώρες χωρίς φαγητό ή πόσιμο νερό, αφού το τρένο τους κόλλησε σε μια τεράστια λίμνη που δημιουργήθηκε από τις καταρρακτώδεις βροχές. Στρατιωτικές και ναυτικές μονάδες κλήθηκαν να σώσουν τα εκατοντάδες αποκλεισμένα άτομα.
Σύμφωνα με το RT, o συρμός της εταιρείας Mahalaxmi Express, που εκτελεί δρομολόγια μεγάλων αποστάσεων, ξεκίνησε από τη Βομβάη για το Κολάπουρ, στη δυτική παραθαλάσσια πολιτεία της Μαχαράστρα, το βράδυ της Παρασκευής, αλλά κατάφερε να ταξιδέψει μόλις 60 χλμ προτού πέσει στη μεγάλη νεροποντή.
Περίπου 700 επιβάτες αποκλείστηκαν καθώς η περιοχή, στην οποία σταμάτησε η αμαξοστοιχία μετατράπηκε σε απέραντη λίμνη. Οι παγιδευμένοι ταξιδιώτες κατέγραψαν με τα κινητά τους τηλέφωνα βίντεο μέσω των οποίων ζητούσαν απεγνωσμένα βοήθεια. Οπως είπαν στα τοπικά ΜΜΕ, δεν είχαν φαγητό ή πόσιμο νερό για πολλές ώρες. Οι επιβάτες δήλωσαν επίσης ότι το τρένο περιβαλλόταν σε όλες τις πλευρές από νερό που έφτανε τα 1,5-2 μέτρα.
Οι αρχές προειδοποίησαν τους ανθρώπους να μην εγκαταλείψουν το τρένο από μόνοι τους λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.
Δύο στρατιωτικά ελικόπτερα και αρκετές ναυτικές και στρατιωτικές ομάδες αναπτύχθηκαν στο σημείο μαζί με υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Οι διασώστες χρησιμοποίησαν φουσκωτές βάρκες για να απεγκλωβίσουν τους επιβάτες. Από τις 3 μ.μ. τοπική ώρα, περίπου 600 άτομα, συμπεριλαμβανομένων εννέα εγκύων γυναικών, οδηγήθηκαν με ασφάλεια στον πλησιέστερο σιδηροδρομικό σταθμό.
Οι έντονη βροχόπτωση έχει σταματήσει την κυκλοφορία στη Βομβάη. Δεκάδες δρομολόγια τρένων ακυρώθηκαν ή εκτρέπονταν στην περιοχή.
huffingtonpost.gr