Τρίτη 28 Μαΐου 2019

Η Ρωσία θέτει σε λειτουργία το πρώτο τρένο στην Αρκτική για ξένους τουρίστες.

Τα τρένα έχουν εξοπλισμό που εγγυάται ένα άνετο ταξίδι, τα διαμερίσματα μοιάζουν με σαλόνια που διαθέτουν ντους και τουαλέτα. Επιπλέον, οι υπηρεσίες συμμορφώνονται με τα υψηλότερα πρότυπα, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Επενδύσεων και Εξαγωγών Άπω Ανατολής.
Το πρώτο τρένο θα φιλοξενήσει περισσότερους από 90 τουρίστες σε ένα ταξίδι 11 ημερών από την Αγία Πετρούπολη στην ρωσική πλευρά της Αρκτικής και τη Νορβηγία στις 5 Ιουνίου, σύμφωνα με το πρακτορείο.

«Ξεκινάμε το πρώτο μας πρότζεκτ. Ξένοι τουρίστες θα έχουν την ευκαιρία να δουν τις λευκές νύχτες στην Αγία Πετρούπολη, να θαυμάσουν τις βόρειες περιοχές της Ρωσίας και να επισκεφθούν περιοχές που ανήκουν στην πολιτιστική κληρονομιά της UNESCO» δήλωσε ο διευθυντής του πρακτορείου Λέονιντ Πετούχοφ.

Οι τουρίστες θα αναχωρούν από την Αγία Πετρούπολη και θα κάνουν στάσεις στο Πέτροζαβοντσκ, το Κεμ, το Μουρμάνσκ, το Νίκελ της Ρωσίας, το Κίρκενες της Νορβηγίας και το Όσλο.

Σημείωσε ότι η πρωτοβουλία έγινε πράξη μετά τον Μάρτιο του 2019 όταν το πρακτορείο Επενδύσεις και Εξαγωγές Άπω Ανατολής (Far East Investment and Export agency) υπέγραψε συμφωνία με τον γερμανικό τουριστικό πάροχο Λέρνιντεε Ερλέμπνισράιζε (Lernidee Erlebnisreisen GmbH) «προκειμένου να προσελκύσει επενδύσεις που κατευθύνθηκαν στην τουριστική βιομηχανία».

sputniknews.gr