Πέμπτη 16 Μαΐου 2019

Με στελέχη του ΟΣΕ συναντήθηκε ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής Ν. Πουτσιάκας.

– Συζήτησαν για την αξιοποίηση του σιδηρόδρομου

Υπηρεσίες των ελληνικών σιδηροδρόμων της Λάρισας επισκέφτηκε ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Νίκος Πουτσιάκας. Κατά την επίσκεψη είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με στελέχη του οργανισμού, να συζητήσει μαζί τους και να ανταλλάξει απόψεις σχετικά με την πορεία του σιδηροδρόμου στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη.

Στο πλαίσιο αυτό είχε μακρά συζήτηση και με τον επιθεωρητή Κο Νίκο Τραγανό, ο οποίος αναφέρθηκε στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα ο σιδηρόδρομος στην περιοχή μας και στη χώρα μας.

Αφού παρουσίασε το καθεστώς πολυκερματισμού του οργανισμού, έκανε αναφορά για τις σημαντικές ελλείψεις που υπάρχουν σε ζητήματα ανθρώπινου δυναμικού, οι οποίες σε ορισμένες περιπτώσεις είναι οριακές, στο θέμα των συντηρήσεων του δικτύου ενώ επισήμανε και την αναγκαιότητα περαίωσης αρκετών έργων υποδομής.

Από την συζήτηση προέκυψε το συμπέρασμα ότι είναι πολύ σημαντικό να δοθεί προτεραιότητα στην βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας του ελληνικού σιδηροδρόμου κάτι που αποτελεί προϋπόθεση ασφάλειας και έχει οφέλη σε πολλά επίπεδα.

Από την πλευρά του ο Νίκος Πουτσιάκας ανέφερε ότι κατά τους Οικολόγους Πράσινους και το Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα ο ηλεκτροκινούμενος σιδηρόδρομος πρέπει να καταστεί το κατεξοχήν μέσο μεταφοράς στην Ευρώπη ατόμων και προϊόντων, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα εύκολης, οικονομικής, ασφαλούς και οικολογικής μετακίνησης σε όλη την Ευρώπη.

Είναι το μέσο το πιο φιλικό προς το περιβάλλον και η ευρωομάδα των Πρασίνων έχει καταθέσει πολλές προτάσεις, που υιοθετήθηκαν και δόθηκαν διάφορα κίνητρα και υπήρξαν ειδικές διευκολύνσεις και συνδυαστικές λύσεις για τους πολίτες, ώστε να κινούνται όσο πιο εύκολα και συχνά με το σιδηρόδρομο.

Ο σιδηρόδρομος είναι το μέλλον και μπορεί να συμβάλει πολύ σημαντικά στη μείωση των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακος, κυρίως στον τομέα της μεταφοράς και διακίνησης των προϊόντων που υπάρχει και το μέγιστο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, αποτελεί λοιπόν μια υπεύθυνη επιλογή για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Έχουμε, άρα, κάθε λόγο να στηρίξουμε το σιδηρόδρομο επενδύοντας αειφορικά για να προστατέψουμε το περιβάλλον και να κάνουμε τη ζωή μας πιο καλή.

onlarissa.gr