Πέμπτη 30 Μαΐου 2019

Την κυκλοφορία θαλάσσιου τραμ εξετάζει η Πράγα.


Με την ιδέα του θαλάσσιου τραμ «φλερτάρει» η Πράγα, καθώς εξετάζεται η κυκλοφορία του στον ποταμό Vtlava, ο οποίος διατρέχει την πρωτεύουσα της Τσεχίας.

Μάλιστα, το δημοτικό συμβούλιο της πόλης έχει ήδη εγκρίνει σχετική μελέτη, όπου αποδεικνύεται επί του πρακτέου πως μπορεί να υλοποιηθεί η θαλάσσια μεταφορά επιβατών με τραμ στον Vtlava.

Οι προτεινόμενες θαλάσσιες διαδρομές με το τραμ θα αποτελέσουν αναπόσπαστο τμήμα του συστήματος μεταφορών της Πράγας και θα συμπληρώσουν τα τρέχοντα φεριμπότ που συνδέουν τις δύο όχθες του ποταμού.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή Δήμαρχο της Πράγας υπεύθυνο για θέματα κινητικότητας, η πόλη θέλει να διευρύνει την προσφορά υπηρεσιών κινητικότητας στους κατοίκους της Πράγας, οι οποίοι σύντομα θα έχουν την επιλογή να πάνε για δουλειά ή για νυχτερινή έξοδο στο κέντρο της πόλης με ένα θαλάσσιο τραμ κατά μήκος του ποταμού Vtlava.

Να σημειωθεί ότι, πριν από σχεδόν 9 χρόνια, είχε εκπονηθεί μελέτη για να αξιολογήσει τη δυνατότητα ενσωμάτωσης σκαφών στο σύστημα δημόσιων συγκοινωνιών.

Τώρα, η Πράγα επικαιροποιεί τη μελέτη για να αξιολογήσει πώς τα θαλάσσια τραμ μπορούν να συμβάλουν στην καλύτερη κινητικότητα στην πόλη.

Επίσης, η μελέτη θα δώσει σαφή εικόνα για την κατάσταση της κάθε αποβάθρας, την περιοχή που καλύπτει κάθε γραμμή, τον ακριβή αριθμό των γραμμών που θα εισαχθούν και το χρόνο που θα χρειαστεί για την υλοποίηση των αλλαγών.

Β.Β.
metaforespress.gr