Πέμπτη 30 Μαΐου 2019

Ένα ταξίδι σε μια άλλη εποχή με αφετηρία τον σταθμό του Πειραιά.

 

Πώς ένα Σάββατο σαν όλα τα άλλα, στον σταθμό του Πειραιά είδαμε σκηνές βγαλμένες από ταινία εποχής.

Αν έτυχε να περάσεις από τον σταθμό του Πειραιά το Σάββατο (25/5), τότε σίγουρα θα έχεις μια ιστορία να πεις.
Μια ιστορία για ένα ταξίδι σε μια άλλη εποχή, πιο ρομαντική, με σκηνές βγαλμένες από ταινία του παρελθόντος. Ρούχα εποχής, εικόνες που κάλλιστα θα μπορούσες να έχεις δει σε κάποια από τις φωτογραφίες που υπάρχουν στο μπαούλο της γιαγιάς σου. Ναι, όλα αυτά εν έτει 2019. 

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. 

Δεν υπάρχει τίποτα πιο βαρετό από εκείνες τις φορές που περιμένεις ώρα να περάσει ο επόμενος συρμός του μετρό/τρένου. Τι κάνεις για να "σκοτώσεις" την ώρα σου; Συνήθως πέφτεις με τα μούτρα στο κινητό και σκρολάρεις ασταμάτητα στο Instagram ή παίρνεις τηλέφωνο εκείνον τον φίλο που έχεις μήνες να του μιλήσεις για να κάνετε catch up. 

Το Σάββατο στον σταθμό του Πειραιά συνέβη κάτι που λειτούργησε ως "φάρμακο" για την ανία των επιβατών. Αυτό το "κάτι" ήταν ένα θέαμα που έκανε όλους όσους βρίσκονταν εκείνη την ώρα στον σταθμό να γυρίσουν το κεφάλι τους και να το παρακολουθήσουν με πολύ ενδιαφέρον.  
Μπροστά μας βρισκόταν ένα τρένο μιας άλλης εποχής, το "τρένο ΜΑΜΟΣ" και όλα γύρω του ήταν στην ίδια λογική. Θύμιζε κάτι από τα παλιά. Ζευγάρια με αμφίεση μεσοπολέμου, δύο μουσικοί που έπαιζαν κιθάρα, ένα ζευγάρι που χόρευε στον ρυθμό της μουσικής  

Το σκηνικό συμπλήρωνε ένας σταθμάρχης.
   

Ήταν σαν να μπήκες σε μια χρονομηχανή και ταξίδεψες στον χρόνο με μια νοσταλγική διάθεση όπως αρμόζει στην ΜΑΜΟΣ. 

Λίγο πιο δίπλα, ένας άνδρας με ντουντούκα μοίραζε τα εισιτήρια για τον προορισμό του τρένου και έκανε μια ανακοίνωση, η οποία ουσιαστικά έδινε και την εξήγηση για όλο αυτό που βλέπαμε μπροστά μας.  

Ο προορισμός ήταν ένας: Το μεγάλο πάρτι της ΜΑΜΟΣ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 6 Ιουνίου στις 20:00 στην πλατεία Αβησσυνίας με live από τους The Swingin' Cats. 

Με το act που παρακολουθήσαμε στον σταθμό του Πειραιά, ουσιαστικά πήραμε μια πρώτη "γεύση" από αυτό που θα γίνει στις 6 Ιουνίου στην πλατεία Αβησσυνίας. Αν το πάρτι της ΜΑΜΟΣ έχει έστω και λίγο τη retro διάθεση και το "άρωμα" μιας άλλης, πιο αγνής, ρομαντικής εποχής όπως και όλο αυτό που ζήσαμε στον Πειραιά, τότε σίγουρα θα είναι ένα βράδυ που θα θυμόμαστε για καιρό. COPYRIGHT DIMITRIS DICKY BURY

Ένα ταξίδι με πάθος με έναν ονειρεμένο τελικό προορισμό. Ραντεβού την Πέμπτη 6 Ιουνίου στις 20:00. Be there!

news247.gr