Τετάρτη 8 Μαΐου 2019

Κριτική από Π. Γούλα για τις σιδηροδρομικές γραμμές.

Την περιοχή του Σιδηροδρομικού Σταθμού και τη Λέσχη Σιδηροδρομικών Λάρισας, επισκέφθηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Λαρισαίων , Παναγιώτης Γούλας, συνοδευόμενος από υποψηφίους της παράταξης «Πρωτοβουλία Αξιών».


Ο κ. Γούλας και οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι στη λαϊκή αγορά της περιοχής, συνομίλησαν με τους πωλητές και τους πολίτες, επισκέφθηκαν καταστήματα της περιοχής όπου άκουσαν με προσοχή τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα τους οι κάτοικοι και ενημερώθηκαν για το έργο της Λέσχης Σιδηροδρομικών αλλά και τα προβλήματα των εργαζομένων στον Ο.Σ.Ε.

«Το μεγάλο πρόβλημα που έχει σχέση με την ασφάλεια των κατοίκων της πόλης, από τη διέλευση των σιδηροδρομικών γραμμών παραμένει άλυτο, όλο αυτό το διάστημα παρά τις υποσχέσεις του Οργανισμού και τις κατά καιρούς δηλώσεις της Δημοτικής Αρχής», δήλωσε ο υποψήφιος Δήμαρχος Λαρισαίων.

«Είναι θλιβερό σε μια πόλη που θρηνήσαμε νεκρούς από ατυχήματα στις σιδηροδρομικές γραμμές, ο μεν Ο.Σ.Ε. να μην έχει εκπληρώσει στο ελάχιστο τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει , ήδη από το Νοέμβριο του 2017, η δε Δημοτική Αρχή να παρουσιάζει προεκλογικά σαν «επιτυχία», την υπογραφή ενός “οδικού χάρτη”, που παραπέμπει στο μέλλον μελέτες και αναγκαία έργα και τελεί υπό την αίρεση της αναθεώρησης, σε περίπτωση αλλαγής της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Μεταφορών.

Η πόλη χρειάζεται άμεσα λύση στο πρόβλημά της και όχι συμφωνίες σε χαρτιά. Είναι αδιανόητο μια πόλη με τη δυναμική της Λάρισας να μην έχει μια Δημοτική Αρχή που να μπορεί να συγκρουστεί με το Υπουργείο και την Κυβέρνηση για θέματα τόσο σημαντικά», συμπλήρωσε ο Παναγιώτης Γούλας.


«Ήταν η ίδια η Δημοτική Αρχή της πόλης μας που παρουσίασε το έγγραφο του ΟΣΕ, το Νοέμβριο του 2017, στο οποίο προβλέπονταν μέτρα αυξημένης προστασίας που θα υλοποιούνταν σε 6- 8 μήνες, αλλά και δράσεις που αφορούσαν τη συστηματική ενημέρωση των νέων, των γονέων/κηδεμόνων και των εκπαιδευτικών για τους κινδύνους που ελλοχεύουν στις σιδηροδρομικές γραμμές.

2 χρόνια μετά συζητάμε ακόμα για “οδικούς χάρτες”, μελέτες που … ΘΑ ξεκινήσουν και έργα που … ΘΑ γίνουν. Η Λάρισα δεν μπορεί να ζει με τον κίνδυνο νέων ατυχημάτων λόγω της ολιγωρίας ΟΣΕ και Δήμου.

Η Λάρισα μπορεί να διεκδικήσει και να επιβάλλει λύσεις. Τώρα πριν να είναι αργά.», κατέληξε ο υποψήφιος Δήμαρχος.

larissanet.gr