Πέμπτη 23 Μαΐου 2019

ΜΕ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΤΟΥ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ ΑΠΑΝΤΑ ΤΟ ΚΤΕΛ ΣΤΟ ΓΡΗΓΟΡΟ ΤΡΕΝΟ.

 
Σύγκριση μεταξύ λεωφορείου και τρένου για την τιμή του εισιτηρίου, τον χρόνο ταξιδιού, τον αριθμό των δρομολογίων και τις ανέσεις.

Σημαντικές μειώσεις στις τιμές των εισιτηρίων στα δρομολόγια από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα και αντιστρόφως, δρομολογεί το ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης το οποίο προχωρά σε αυτήν την κίνηση προκειμένου να ενισχύσει τη θέση του έναντι του γρήγορου τρένου το οποίο μπορεί να είναι ακριβότερο, ωστόσο ο σημαντικά μικρότερος χρόνος ταξιδιού είναι ένα σημαντικό κίνητρο για τους ταξιδιώτες.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης Στέφανο Τσόλη, η διοίκηση θα προχωρήσει άμεσα, μέσα στις προσεχείς ημέρες σε σημαντικές μειώσεις στις τιμές των εισιτηρίων, στα δρομολόγια από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα και αντιστρόφως οι οποίες θα υπερβαίνουν το 10%

Οι έως σήμερα τιμές των εισιτηρίων του ΚΤΕΛ για τη διαδρομή Θεσσαλονίκη – Αθήνα και αντιστρόφως είναι για απλή μετάβαση 45 ευρώ, με επιπλέον έκπτωση 10% (δηλαδή στα 40,50 ευρώ) εάν το εισιτήριο εκδοθεί ηλεκτρονικά. Η τιμή για εισιτήρια μετ' επιστροφής είναι στα 65 ευρώ και εάν εκδοθεί ηλεκτρονικά στα 58,50 ευρώ (έκπτωση 10%).

Πλέον, μετά τις μειώσεις οι τιμές διαμορφώνονται ως εξής:

Για απλή μετάβαση η τιμή θα πέσει στα 39 ευρώ (από 45) με επιπλέον έκπτωση 10% (δηλαδή στα 35 ευρώ από 40,50) εάν το εισιτήριο εκδοθεί ηλεκτρονικά. Η τιμή για εισιτήρια μετ' επιστροφής θα μειωθεί στα 59 ευρώ (από 65) και εάν εκδοθεί ηλεκτρονικά θα πέσει ακόμη περισσότερο στα 53 ευρώ (από 58,50).

Οι τιμές στα τρένα

Οι αντίστοιχες τιμές στα γρήγορα τρένα είναι οι εξής:

- Α' θέση 55 ευρώ για απλή μετάβαση, μετ' επιστροφής δίνεται έκπτωση 20% (δηλαδή 88 ευρώ).
- Β' θέση 45 ευρώ για απλή μετάβαση, μετ' επιστροφής δίνεται έκπτωση 20% (δηλαδή 72 ευρώ).
Συνεπώς, μετά τις μειώσεις τις οποίες δρομολογεί το ΚΤΕΛ, για την απλή μετάβαση από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα και αντιστρόφως το εισιτήριο του λεωφορείου θα είναι 16 ευρώ φθηνότερο σε σχέση με αυτό του γρήγορου τρένου στην Α' θέση και 6 ευρώ φθηνότερο στη Β' θέση, ενώ οι τιμές στα εισιτήρια μετ' επιστροφής θα είναι 33 ευρώ φθηνότερο σε σχέση με αυτό του γρήγορου τρένου στην Α' θέση και 17 ευρώ φθηνότερο στη Β' θέση.

Διάρκεια ταξιδιού

Το ταξίδι με το γρήγορο τρένο διαρκεί πλέον κάτι λιγότερο από τέσσερις ώρες. Συγκεκριμένα διαρκεί 3 ώρες και 57 λεπτά στη διαδρομή από Θεσσαλονίκη μέχρι Αθήνα, με στάσεις σε Λάρισα και Παλαιοφάρσαλο και 4 ώρες και 10 λεπτά στη διαδρομή από Αθήνα μέχρι Θεσσαλονίκη, με στάσεις σε Λιανοκλάδι και Λάρισα.
Με το ΚΤΕΛ το ταξίδι διαρκεί έξι ώρες, συμπεριλαμβανομένης και μίας στάσης που κάνει στη Λαμία, διάρκειας περίπου είκοσι λεπτών.
Τα δρομολόγια με το γρήγορο τρένο είναι επτά ημερησίως ανά κατεύθυνση ενώ το ΚΤΕΛ διαθέτει εννέα ημερησίως και αρκετές φορές δρομολογούνται και ορισμένα έκτακτα όταν παρίσταται ανάγκη.
Όσον αφορά τις ανέσεις στο ΚΤΕΛ παρέχεται δωρεάν wi-fi, υπηρεσία την οποία παρέχει και το τρένο, αλλά προς το παρόν μόνον στους επιβάτες της πρώτης θέσης οι οποίοι απολαμβάνουν και άλλες ανέσεις (πρίζα σε κάθε θέση, αναβαθμισμένες υπηρεσίες κυλικείου, δωρεάν διάθεση εφημερίδων κ.λπ.).

Νίκος Ηλιάδης
Πηγή:voria.gr