Δευτέρα 27 Μαΐου 2019

Ακυρώθηκαν απροειδοποίητα έως 8 Ιουνίου τα δρομολόγια για το τρενάκι του Πηλίου.



Απροειδοποίητα και χωρίς δημόσια αιτιολόγηση η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ακύρωσε τα δρομολόγια που εκτελεί τα Σαββατοκύριακα το τρενάκι του Πηλίου στη διαδρομή Ανω Λεχώνια – Μηλιές.
Χθες ήταν η πρώτη ημέρα της αιφνιδιαστικής ακύρωσης δρομολογίων με συνέπεια τις διαμαρτυρίες επιβατών και επαγγελματιών ενώ σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ ακυρώνονται και τα σημερινά δρομολόγια αλλά και 1/6 και 2/6, επίσης χωρίς αιτιολογία.

Τα επόμενα προγραμματισμένα δρομολόγια είναι για τις 8 και 9 Ιουνίου ενώ έγινε γνωστό πως όσοι είχαν αγοράσει τα εισιτήρια με κάρτα, θα γίνει επιστροφή του ποσού στην κάρτα και στις περιπτώσεις αγοράς εισιτηρίου για ακυρωθέν δρομολόγιο, επιστρέφεται το αντίτιμο σε εκδοτήριο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Διαμαρτυρίες

Επαγγελματίες της περιοχής και επιβάτες που έμειναν με το εισιτήριο στο χέρι, διαμαρτύρονται για την προκλητική αδιαφορία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ να μην ενημερώσει για τις ακυρώσεις και να μη ζητήσει συγνώμη για την ταλαιπωρία.

Αναφέρουν σχετικά σε καταγγελία:

«Με μεγάλη λύπη κι απογοήτευση σήμερα διαπιστώσαμε πως το τρενάκι το Πηλίου δεν έκανε τα προγραμματισμένα του δρομολόγια.Το χειρότερο είναι πως δεν ενημερωθήκαμε εγκαίρως ούτε οι επαγγελματίες,οι οποίοι επενδύουμε σε επιπλέον προσωπικό για την εξυπηρέτηση του κόσμου, αλλά ούτε και ο κόσμος που είχε ήδη προπληρώσει τα εισιτήρια του για αυτό το Σαββατοκύριακο.

Το αποτέλεσμα ήταν να βρισκόμαστε εμείς απολογούμενοι προς τον κόσμο αφού όσοι ήταν να αναχωρήσουν από Μηλιές έκαναν τα παράπονά τους σε όποιον έβρισκαν εύκαιρο με την ελπίδα να πάρουν μια απάντηση. Απάντηση όμως δεν έχει δοθεί από τα γραφεία του ΟΣΕ όπως και καμία ειδοποίηση για την ακύρωση των προγραμματισμένων και προπληρωμένων διαδρομών. Ως εκ τούτου , θα θέλαμε κύριοι υπεύθυνοι μια απάντηση για τον λόγο που ακυρώθηκαν τα σημερινά και πιθανότερα και τα αυριανά δρομολόγια.Γιατί όσο αφορά τη ζήτηση και την προσέλευση του κόσμου είναι περισσότερη από οποιαδήποτε άλλη χρονιά, ενώ την περασμένη χρονιά ξεπέρασε κάθε ρεκόρ επισκεψιμότητας. Οπότε μην μπείτε καν στον κόπο να δικαιολογήσετε αυτήν την ακύρωση στην έλλειψη ζήτησης.

Περιμένουμε μια απάντηση για τον κόσμο που εμείς συναναστρεφόμαστε καθημερινά και απολογούμαστε γι’ αυτήν την κατάσταση χωρίς να φταίμε.

Θα συνεχιστούν τα δρομολόγια κανονικά αύριο και τα επόμενα Σαββατοκύριακα;Θα πάρει ο κόσμος τα χρήματα που έχει δώσει για τα εισιτήρια; Θα μας πείτε ποιος είναι υπεύθυνος γι’ αυτήν την απροειδοποίητη ακύρωση»;