Σάββατο 13 Απριλίου 2019

Η μακέτα του εμπορικού της ΓΑΙΑΟΣΕ.

Εικόνα: koinoniki.gr
Ενόσω μένει να φανεί πόσο γρήγορα θα προχωρήσει η επένδυση της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά, μία άλλη επένδυση της τάξης των 70 εκατ. ευρώ, αυτή της κατασκευής πολυώροφου εμπορικού - γραφειακού κτιρίου πάνω από τον σταθμό του ΟΣΕ στο λιμάνι του Πειραιά, φαίνεται ότι είναι καταδικασμένη να παραμείνει μακέτα.

Το έργο που προωθεί η θυγατρική του ομίλου ΟΣΕ, ΓΑΙΑΟΣΕ, σε έκταση 35.000 τ.μ. στον σιδηροδρομικό σταθμό Πειραιώς βρίσκεται ακόμη στη φάση των μελετών. Η ειδική, δηλαδή, πολεοδομική μελέτη που προσδιορίζει, μεταξύ άλλων, τις ακριβείς χρήσεις και το είδος των βασικών έργων υποδομής, έχει εκπονηθεί, εδώ και πολλούς μήνες. Ωστόσο, το υπουργείο Περιβάλλοντος δεν έχει ακόμη ολοκληρώσει την επεξεργασία και την αποστολή παρατηρήσεων επί του κειμένου. 
Η έγκριση από το υπουργείο Περιβάλλοντος (και άλλα συναρμόδια υπουργεία) είναι απαραίτητη ώστε το σχέδιο προεδρικού διατάγματος (της ειδικής πολεοδομικής μελέτης) να συνταχθεί και να κατατεθεί προς επεξεργασία στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Στη συνέχεια θα πρέπει να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως το Π.Δ., ώστε η ΓΑΙΑΟΣΕ να να προχωρήσει στη δημοσιοποίηση της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την εκμετάλλευση, για διάστημα άνω των 30 ετών, ενός από τα καλύτερα ακίνητα του χαρτοφυλακίου της. 
Με άλλα λόγια, ο διαγωνισμός βρίσκεται στο σημείο μηδέν, με το εγχείρημα της αξιοποίησης της έκτασης 35.000 τ.μ. να "σέρνεται” από το 2007...

Δημήτρης Δελεβέγκου
capital.gr