Δευτέρα 1 Απριλίου 2019

Τι «παίζει» στα Σεπόλια.

Που εγκαταστάθηκε το πρώτο εργοτάξιο της INTRAKAT για τις εργασίες υπογειοποίησης των γραμμών στα Σεπόλια [φωτογραφίες] 

Από την οδό Σιώκου, από εκεί που παλαιότερα στεγάζονταν το μουσείο σιδηροδρόμου μέχρι σχεδόν τις Τρεις Γέφυρες και παράλληλα με τις σιδηροδρομικές γραμμές, βρίσκεται ο χώρος που εγκαθίσταται σιγά - σιγά το πρώτο εργοτάξιο της ΙΝΤΡΑΚΑΤ.

Θυμίζουμε ότι η ΙΝΤΡΑΚΑΤ είναι ο ανάδοχος του έργου της υπογειοποίησης των σιδηροδρομικών γραμμών στα Σεπόλια και ταυτόχρονα της μετατροπής του διπλού σήμερα διαδρόμου σε τετραπλό.


Το κτήριο που στεγάζονταν το σιδηροδρομικό μουσείο έχει καταληφθεί και αυτό και εκεί θα εγκατασταθούν τεχνικές υπηρεσίες της αναδόχου.

Όλη η περιοχή έχει περιφραχτεί με λαμαρίνα, έτσι ώστε να εμποδίζεται η είσοδος σε όσους δεν έχουν εργασία εκεί και παράλληλα φυλάσσεται ήδη από εταιρία security.


Φαίνεται λοιπόν ότι κάτι που υπήρχε στα μυαλά μόνο λίγων κατοίκων της περιοχής των Σεπολίων αρχίζει σιγά - σιγά να μπαίνει στην ρότα της υλοποίησης.


Χωρίς να σημαίνει αυτό ότι η υπογειοποίηση είναι αποτέλεσμα αγώνων κάποιων λίγων που κινητοποιήθηκαν παλαιότερα και πρόσφατα. Για να λέμε την πλήρη αλήθεια, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα ο κόσμος των Σεπολίων έδειχνε παντελή αδιαφορία για το ζήτημα. 

Η υπογειοποίηση γίνεται κυρίως γιατί έπρεπε να γίνουν τέσσερις οι γραμμές και σε αυτό το σημείο, έτσι ώστε να αυξηθεί η χωρητικότητα του σιδηροδρομικού δικτύου. Και φυσικά τεραπλός διάδρομος δεν θα γίνονταν ποτέ χωρίς υπογειοποίηση.

sepolia.net