Πέμπτη 25 Απριλίου 2019

Ολοένα και πιο αιχμηρή στη ρητορική της η ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ.


Ολοένα και πιο αιχμηρή έχει γίνει στη ρητορική της η ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ, στην οποία ανήκει κατά 80% το Θριάσιο Εμπορευματικό Κέντρο (το υπόλοιπο 20% ανήκει στην Goldair).

Μέσα σε λίγες ημέρες, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ, Αθανάσιος Ψαθάς, τόσο στο συνέδριο του Economist, όσο και στην συνέντευξη για την ελληνική συμμετοχή στην έκθεση Transport Logistic στο Μόναχο, υπεραμύνθηκε της διαγωνιστικής διαδικασίας, εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία του ότι θα δοθεί το «πράσινο φως» από την Επιτροπή Ανταγωνισμού της ΕΕ έως τα τέλη του έτους.

Αυτή τη φορά, ο κ. Ψαθάς άφησε αιχμές για τον περιορισμένο χρόνο που είχαν στη διάθεση τους οι ενδιαφερόμενοι, ώστε να προετοιμαστούν για τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό για την 25ετή διαχείριση, αξιοποίηση και εμπορική εκμετάλλευση του Θριασίου ΙΙ, δηλαδή του Εμπορευματικού Σιδηροδρομικού Σταθμού και του Σταθμού Διαλογής (ΕΣΣΣΔΙ).

Στη συνέχεια, υποστήριξε ότι το Θριάσιο ΙΙ δεν θα λειτουργεί ανταγωνιστικά προς το Θριάσιο Ι, αλλά συμπληρωματικά, αναφέροντας ότι το Θριάσιο ΙΙ διαθέτει αποθήκες 5.000 τμ, έναντι 235.000 τμ του Θριασίου Ι, χαρακτηρίζοντας μάλιστα το Θριάσιο ΙΙ «πολύ πιο υποτονικό», σε σχέση με το Θριάσιο Ι.

metaforespress.gr