Τρίτη 30 Απριλίου 2019

Πεζοπορία από την Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής (Ε.Π.Φ.Α.) Μαγνησίας.

Πεζοπορία από την Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής (Ε.Π.Φ.Α.) ÎœÎ±Î³Î½Î·ÏƒÎ¯Î±Ï‚Η Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής (Ε.Π.Φ.Α.) Μαγνησίας,διοργανώνει για τα μέλη και τους φίλους της, πεζοπορία στο Πήλιο,την Κυριακή 12 Μαΐου 2019, με αναχώρηση ώρα 08:00 το πρωί μπροστά από το Δημαρχείο Βόλου. 
Πρόκειται για μία από τις ωραιότερες και πιο θεαματικές διαδρομές του Πηλίου.
Η διάρκεια της διαδρομής είναι περίπου 3 ώρες. 

Επισκεπτόμαστε δύο από τα πιο όμορφα χωριά του Πηλίου. Ξεκινώντας την πεζοπορία μας από την πλατεία των Μηλεών, κατεβαίνουμε στο σιδηροδρομικό σταθμό και από εκεί ανηφορίζουμε στο παλιό καλντερίμι από όπου οι κάτοικοι της Βυζίτσας, μετέφεραν τα προϊόντα τους στο σταθμό του τραίνου. Η διαδρομή είναι μέσα σε πυκνή βλάστηση και σε μια ώρα περίπου φτάνουμε στο παραδοσιακό χωριό Βυζίτσα. 
Σύντομη στάση στην πλατεία και κατηφορίζουμε σε όμορφο καλντερίμι που συνέδεε τη Βυζίτσα με τα Καλά Νερά. Σε λίγο φτάνουμε στη ρεματιά του Αγ. Ταξιάρχη και επισκεπτόμαστε έναν πανέμορφο καταρράκτη. Συνεχίζουμε μέσα από τη γεμάτη πλατάνια ρεματιά με τα πλούσια νερά, όπου δεξιά μας δεσπόζει η επιβλητική χαράδρα του Αγ. Ταξιάρχη. 
Βγαίνουμε στη γέφυρα του Ντε Κίρικο, που είναι ένα κομψοτέχνημα και αν είμαστε τυχεροί θα δούμε και το τρενάκι του Πηλίου. Συνεχίζουμε την πεζοπορία πάνω στις γραμμές και σε λίγο φτάνουμε πάλι στο σταθμό όπου κλείνει ο κύκλος της πορείας. Λίγο πιο κάτω επιβιβαζόμαστε στο λεωφορείο με προορισμό μας τα Καλά Νερά για μπάνιο, καλό φαγητό σε παραδοσιακή ταβέρνα και γλέντι δίπλα στη θάλασσα.
 Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: Στον γενικό γραμματέα της Ε.Π.Φ.Α. Μαγνησίας Κουτσογιάννη Μαρίνο τηλέφωνο επικοινωνίας: 6973 827 415 

Πηγή: pagasitikosnews.com