Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019

Ταξιδεύοντας με τρένο. Σειρά ντοκιμαντέρ παραγωγής KWANZA που θα ολοκληρωθεί σε πέντε ωριαία επεισόδια.

Συνάντηση ανθρώπων κατά μήκος των διαδρομών και ανακάλυψη νέων ονείρων, αυτό είναι το DNA αυτής της επιτυχημένης σειράς, η οποία ανανεώνεται συνεχώς. Επιλέγοντας το τρένο ως μέσο ταξιδιού, επιλέγουμε να ανακαλύψουμε, να ονειρευτούμε ... και να συναντήσουμε άτομα από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης. 
Ο Philippe Gougler, ο μάρτυρας- ταξιδιώτη μας, είναι πεπεισμένος ότι χωρίς την ανθρώπινη συνάντηση δεν υπάρχει ταξίδι. Σε κάθε χώρα, σε κάθε περιοχή, σε κάθε πόλη, το τρένο είναι το ιδανικό μέρος για να μοιραστούμε τις εμπειρίες της ζωής των απλών αλλά μοναδικών επιβατών. Από τους μετακινούμενους στο Shinkansen στην ομάδα διαλογής αλληλογραφίας της Σρι Λάνκα, ο Philippe συναντά τους ντόπιους και με αυτόν τον τρόπο γνωρίζει την ιδιαιτερότητα και την ανθρωπιά τους. 

Δείτε σήμερα: ΒΟΡΕΙΑ ΙΝΔΙΑ (Inde du Nord) 
Eπεισόδιο 2 

Το ταξίδι με το τρένο είναι η εγγύηση για να ζήσει κανείς το πολιτισμικό και πνευματικό σοκ της Ινδίας. Και αυτή είναι μια εμπειρία που ο Philippe Gougler δεν ήθελε να μας στερήσει. 
Στο Δελχί, βρίσκεται σε ένα μουσουλμανικό μαυσωλείο στη μέση ενός σταθμού όπου οι προσκυνητές βρίσκονται ανάμεσα σε δύο τρένα. Μετά από μια επίσκεψη στο πολυτελές Taj Mahal, ο Philippe σπρώχνει τις πόρτες ενός ναού Σιχ για να δει πώς οι πιστοί ετοιμάζουν καθημερινά ένα γιγάντιο γεύμα στο οποίο προσκαλούνται όλοι. Συνεχίζει το ταξίδι του προς Gwalior και επιβιβάζεται σε ένα καταπληκτικό τρένο μινιατούρα που ταξιδεύει ακόμα. Τέλος, ο Philippe παίρνει ένα τρένο από την Benares, την ιερή πόλη των Ινδουιστών, η οποία καλωσορίζει καθημερινά χιλιάδες προσκυνητές 

Το επεισόδιο θα είναι διαθέσιμο για 14 μέρες στα ψηφιακά μέσα της ΕΡΤ. 
ΔΕΙΤΕ ΤΟ TRAILER
program.ert.gr