Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019

H Γερμανία σχεδιάζει γραμμή υψηλής ταχύτητας μεταξύ Μπίλεφελντ - Ανόβερο.

Ο Υπουργός Μεταφορών και Ψηφιακής Υποδομής της Γερμανίας, κ. Enak Ferlemann, δήλωσε ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα αναπτύξει σχέδια για γραμμή υψηλής ταχύτητας μεταξύ Bielefeld και Ανόβερο, η οποία θα μειώσει τον χρόνο ταξιδιού της Κολωνίας - Βερολίνου σε λιγότερο από τέσσερις ώρες.

Ο Ferlemann δήλωσε στο γερμανικό πρακτορείο Τύπου της DPA στις 18 Μαρτίου ότι τα τρέχοντα σχέδια αναβάθμισης της διαδρομής για μέγιστη ταχύτητα 230 χλμ. / Ώρα είναι ανεπαρκή για το προτεινόμενο εθνικό χρονοδιάγραμμα Deutschlandtakt , το οποίο θα βλέπει κανονικές μισο-ωριαίες υπηρεσίες στις βασικές διαδρομές μέχρι το 2030.

"Πρέπει να τρέξουμε στα 300 χλμ. / Ώρα μεταξύ Ανόβερο και Μπίλεφελντ για να μειώσουμε το χρόνο ταξιδιού μεταξύ Ανόβερο και Hamm σε λιγότερο από μία ώρα", λέει ο Ferlemann.

Η προτεινόμενη γραμμή θα διασχίσει το Seelze δυτικά του Ανόβερου στην περιοχή Porta Westfalica / Bad Oeynhausen, βορειοανατολικά του Bielefeld, με ευνοϊκή ευθυγράμμιση ακολουθώντας σε μεγάλο βαθμό τον διάδρομο του αυτοκινητόδρομου 2.

Ο Ferlemann αναφέρει ότι απαιτείται τώρα περισσότερη εργασία για να δοκιμαστεί η σκοπιμότητα διαφορετικών παραλλαγών διαδρομής και να προσδιοριστεί μια προτιμώμενη ευθυγράμμιση με στόχο την έναρξη δημόσιας διαβούλευσης για το έργο το 2020.

railjournal.com