Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019

Στ. Γιαννακίδης από Τρίπολη: «Σχεδιάζουμε, υλοποιούμε και προχωράμε έργα για όλους»

«Το επιχειρησιακό πρόγραμμα «υποδομές μεταφορών, περιβάλλον και αειφόρος ανάπτυξη» είναι το μεγαλύτερο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ. Εθνικοί και ευρωπαϊκοί πόροι, ύψους άνω των 5 δις ευρώ, διατίθενται για τη χρηματοδότηση μεγάλων έργων υποδομών μεταφορών και έργων του τομέα περιβάλλοντος».
Αυτό, δήλωσε απ’ την Τρίπολη, ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Στάθης Γιαννακίδης, βασικός ομιλητής της εκδήλωσης της ειδικής γραμματείας ΕΤΠΑ και ΤΑ, του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, που έγινε στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης.

Στις τοποθετήσεις του, ο κ. Γιαννακίδης, στάθηκε στα εξής:

«Όραμά μας είναι ένα σύγχρονο σύστημα συνδυασμένων μεταφορών, μία βελτίωση της ασφάλειας των μεταφορών, μεταφορές φιλικές προς το περιβάλλον, άρα μία βελτίωση της ποιότητας ζωής, σε συνδυασμό με την οικονομική και την κοινωνική ανάπτυξη».

Και κατέληξε, λέγοντας ότι:

«Σχεδιάζουμε, υλοποιούμε και προχωράμε σε έργα που έχουν να κάνουν με την διαχείριση των αποβλήτων, με το μετρό Αθήνας και Θεσσαλονίκης, με τους σιδηρόδρομους και τον προαστιακό, με τους αυτοκινητόδρομους, με τα λιμάνια και τα αεροδρόμια, με την διαχείριση των υδάτων, με την ενεργειακή αναβάθμιση δημόσιων κτιρίων, με την αστική αναζωογόνηση και τη φύση. Επιδιώκουμε την συνεργασία με όλους τους δημόσιους φορείς, είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις, σε παρατηρήσεις, σε διορθώσεις. Στόχος της κυβέρνησης είναι να διεκδικήσει μεγαλύτερα κονδύλια για το νέο ΕΣΠΑ που θα ακολουθήσει, αφού επιθυμούμε να απολαύσει η ταλαιπωρημένη κοινωνία, πράγματα που στερήθηκε όλα τα χρόνια των μνημονίων».

Στην Τρίπολη βρέθηκε και ο ειδική γραμματέας του προγράμματος, κ. Ευγενία Φωτονιάτα.

Στην εκδήλωση παρουσίασης των προγραμμάτων ΕΠΣΑ, χαιρετισμό απεύθυναν ο δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ενώ υπήρξαν αρκετές παρεμβάσεις δημάρχων, στελεχών και υπαλλήλων που εμπλέκονται με όλη αυτή τη δράση.

Υπήρξε καταγραφή των προβλημάτων, των καθυστερήσεων και των εμποδίων, ενώ δόθηκαν και κατευθυντήριες οδηγίες.

Σταύρος Ζορμπαλάς
ert.gr