Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η ετήσια τακτική γενική συνέλευση του σωματείου των συνταξιούχων σιδηροδρομικών «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΣ».

Στην αίθουσα συνεδριάσεων του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε σήμερα η τακτική ετήσια γενική συνέλευση των μελών του σωματείου των συνταξιούχων σιδηροδρομικών «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΣ». 

Η διοίκηση του σωματείου ενημέρωσε τους μετέχοντες στην Συνέλευση για τα πεπραγμένα της το 2018 καθώς και τις δραστηριότητες που θα αναπτύξει το 2019. 

Ειδικότερα, ο πρόεδρος κ. Νίκος Τζήκας καθώς και τα μέλη της διοίκηση ενημέρωσαν τα μέλη για την πορεία των δικαστικών αγωγών, για θέματα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, ενημερώνοντας ότι η ασφαλιστική ικανότητα μελών οικογενείας δεν απαιτείτε κατάθεση δικαιολογητικών, επ΄ αόριστο. Επίσης οι ομιλητές αναφέρθηκαν και στις περικοπές των συντάξεων οι οποίες προκάλεσαν την οικονομική εξαθλίωση των συνταξιούχων, επισημαίνοντας ότι η μη κατάργηση του νόμου «Κατρούγκαλου» θα επιφέρει πολλά δεινά στους συνταξιούχους. 

Σύσσωμη η Συνέλευση ενέκρινε τον οικονομικό απολογισμό του παρελθόντος έτους. 
Πριν την έναρξη της συνεδρίασης κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των σιδηροδρομικών που έφυγαν από την ζωή. 

Το μεγάλο Παράπονο 

Τη μεγάλη απουσία συναδέλφων τους από την Γενική Συνέλευση επισήμαναν μέλη της διοίκηση του σωματείου τονίζοντας, ότι είναι θλιβερό να μην προσέρχονται στην συνέλευση για να ενημερωθούν ενώ γεμίζουν οι αίθουσες όταν πρόκειται για εκδήλωση. .. 

Κουβέντα με παλιό σιδηροδρομικό 

Λίγο πριν την έναρξη της Συνέλευσης είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με τον συνταξιούχο σιδηροδρομικό πρώην Επιθεωρητή του ΟΣΕ τον κ. Στέλιο Παπανικολάου ο οποίος μας εξιστόρησε πτυχές από την δίκη του βιωματική πορεία στον σιδηρόδρομο. «Δούλεψα σε πολλούς σταθμούς. Στην Κοζάνη έτυχα χειμώνα και μάλιστα μήνα Μάρτιο που το χιόνι έφτανε στην μέση ενώ στην Σκύδρα ήταν ανθισμένες οι ροδακινιές. Όταν κηρύχτηκε η δικτατορία ήμουν στην Νάουσα και περίμενα να έρθει το τρένο από την Σκύδρα αλλά τρένο δεν φαίνονταν, ανησύχησα και πήρα τηλέφωνο τον συνάδελφο μου και μου είπε, δεν άκουσε το ραδιόφωνο έχουμε επανάσταση. Τα τρένα για τρεις ήμερες δεν κυκλοφόρησαν. Στην Επιστράτευση στέλναμε συνέχεια αμαξοστοιχίες με άρματα για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης με προορισμό την Κύπρο». 

Χρήστος Γιαννακίδης