Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019

Προσβάσιμο και με το Μετρό το νέο γήπεδο της ΑΕΚ.


Δημοσιεύθηκε επίσημα από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και την Αττικό Μετρό Α.Ε. ο χάρτης με το σχέδιο για την επέκταση των γραμμών του Μετρό.


Όπως μπορείτε να δείτε στην παρακάτω φωτογραφία, για τη Γραμμή 4 περιλαμβάνεται πλέον και η περαιτέρω επέκτασή της δυτικά του Σταθμού Περισσού (μωβ χρώμα).
Με την επέκταση αυτή η Νέα Φιλαδέλφεια θα αποκτήσει τον δικό της σταθμό του Μετρό που θα βρίσκεται στην πλατεία ΠατριάρχουΈτσι, η πρόσβαση στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ θα είναι ακόμη πιο εύκολη, καθώς η απόσταση από την «Αγιά Σοφιά» θα είναι πολύ μικρή και θα καλύπτεται άνετα με τα πόδια.

Με τη δημιουργία αυτού του σταθμού και σε συνδυασμό με την υπάρχουσα γραμμή του Ηλεκτρικού, δε, η πρόσβαση στο νέο γήπεδο του δικεφάλου θα είναι πολύ εύκολη από όλες τις περιοχές της Αθήνας και δεν θα είναι αναγκαία η χρήση Ι.Χ.

Προς το παρόν δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση της Γραμμής 4, αλλά όπως φαίνεται και στον χάρτη, η υλοποίηση του έργου θα γίνει σε δύο φάσεις. Αρχικά η κίτρινη γραμμή έως το Άλσος Βεΐκου και στη συνέχεια η επέκταση της έως και την Πετρούπολη.

ΠΗΓΗ: filathlos, real.gr