Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019

Καλαμάτα: Ενδεχόμενο επαναλειτουργίας του σιδηροδρόμου.

Το ενδεχόμενο επαναλειτουργίας του σιδηροδρομικού δικτύου μέχρι την Καλαμάτα, επανέρχεται, καθώς έργα αναβάθμισης της σιδηροδρομικής γραμμής από την Πάτρα μέχρι την Καλαμάτα, θα δημοπρατηθούν μέσα στο 2019, σύμφωνα με τα όσα είπε ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης στο 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Πελοποννήσου, που πραγματοποιήθηκε στην Ολυμπία.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υποδομών, μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2019 έχει προγραμματιστεί η δημοπράτηση δυο έργων συνολικού προϋπολογισμού 600 εκατομμυρίων που συνδέουν τον άξονα Πάτρα – Πύργος – Καλαμάτα. 
Το ένα έργο είναι η αναβάθμιση της σιδηροδρομικής γραμμής στα τμήματα Πάτρα – Πύργος – Αλφειός – Ολυμπία και Πύργος – Κατάκολο συνολικού μήκους 132 χιλιομέτρων. Η δημοπράτηση θα γίνει εντός του 2ου τριμήνου του 2019 καθότι είναι έτοιμο από πλευράς όλων των απαραίτητων οριστικών μελετών και αδειοδοτήσεων.
Το δεύτερο έργο αφορά την αναβάθμιση της σιδηροδρομικής γραμμής στα τμήματα Αλφειός – Καλό Νερό – Κυπαρισσία και Καλό Νερό – Πύργος συνολικού μήκους 118 χιλιομέτρων. Ο κ. Σπίρτζης σημείωσε ότι οι σχετικές μελέτες ήδη ολοκληρώνονται.

Φιλάνθη Λάγιου
ert.gr