Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019

Το ταξίδι του Γιώργου Λαζαρίδη για το Τόκυο ξεκίνησε, με την αγάπη και τη στήριξη των φίλων του.


Με νέο αγωνιστικό αμαξίδιο στο δρόμο για τους παραολυμπιακούς!

Μια φωτογραφία του Γιώργου Λαζαρίδη στο Πάρκο του ΟΣΕ δίπλα σε ένα τρένο απ’ όπου κρέμεται μια σημαία της Ιαπωνίας συμβολίζει παραστατικά το στόχο του Καλαματιανού παγκόσμιου πρωταθλητή στο τένις με αμαξίδιο, Γιώργου Λαζαρίδη, να πετύχει φέτος την πρόκριση και να λάβει μέρος του χρόνου στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο.


Και το ταξίδι αυτό προς τον μεγάλο στόχο ξεκίνησε χθες το βράδυ από το Elite City Resort, όπου έγινε η ετήσια εκδήλωση του Γιώργου, με τον ίδιο να παραλαμβάνει ένα νέο αγωνιστικό αμαξίδιο, προσφορά του ιδιοκτήτη του παραλιακού ξενοδοχείου, Νικήτα Κάρτσωνα, αποκορύφωμα της στήριξης και αγάπης του μοναδικού Γιώργου της πόλης μας από τους πολυάριθμους φίλους του που κατέκλυσαν και χθες την αίθουσα. 

Την εκδήλωση προλόγισε και συντόνισε ο Θανάσης Παντές, με όλους τους ομιλητές να πλέκουν το εγκώμιο του Λαζαρίδη, που στην περίπτωση του τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί υπερβολή…
Ο Πρωτοπρεσβύτερος Φίλιππος Χαρμαριάς, τόνισε μεταξύ άλλων ότι ο Λαζαρίδης αποτελεί πρότυπο για την Καλαμάτα.
Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παύλος Μπουζιάνης, επεσήμανε ότι η υπάρχουσα δημοτική Αρχή έδωσε προτεραιότητα στην προσβασιμότητα των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες.
Η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου πάλι, ανέφερε ότι η δύναμη της ψυχής του Γιώργου, κάνει τα όσα έχουν γίνει σε αυτόν τον τομέα να φαίνονται πολύ λίγα. Η ίδια αναφέρθηκε στο Ancient Messene Open που στηρίζει και θα συνεχίσει να στηρίζει η Περιφέρεια, έχοντας βλέψεις επέκτασης σε όλη την Πελοπόννησο. 


Η Δώρα Τσιγαρά ανέλαβε ακολούθως να παρουσιάσει τον αγωνιστικό απολογισμό του Λαζαρίδη για τη χρονιά που πέρασε. Ο Γιώργος πήρε μέρος το 2018 σε 15 διεθνή τουρνουά, εξασφαλίζοντας πρόκριση σε 8 τελικούς στο διπλό και τρεις στο μονό, συμμετέχοντας σε διοργανώσεις σε Πορτογαλία, Ιταλία, Ουκρανία, Τουρκία, Κροατία, Λιθουανία, Λετονία, Ρωσία και τέλος στους αγώνες του 3ου όπεν της Μπούκας, όπου πήρε τη 2η θέση στο μονό.
Παράλληλα ο Λαζαρίδης παρουσιάζει πλούσια κοινωνική δράση, μεταξύ άλλων το 2018 κάνοντας επισκέψεις σε σχολεία της Καλαμάτας και του Μελιγαλά, δίνοντας το «παρών» σε καμπ, στο Σχολείο Τουρισμού και στα Akritas Street Relays, επισκεπτόμενος τους Ομίλους τένις της Ερμιονίδας και του Άργους και μιλώντας σε ημερίδες.
Όσο για το φετινό αγωνιστικό ταξίδι, αυτό θα ξεκινήσει από την Πορτογαλία και το διεθνές τουρνουά στη Βιλαμούρα τον Μάριο (28-31/3), ενώ θ’ ακολουθήσουν εκεί 2-6/4 τα προκριματικά για το παγκόσμιο πρωτάθλημα με την εθνική μας ομάδα και στόχο την πρόκριση στα τελικά του Ισραήλ. Το Πάσχα θα βρει τον Γιώργο στην Λιθουανία, ενώ 9-12 Μαΐου έχει προγραμματιστεί η συμμετοχή του σε τουρνουά στην Ουκρανία, χωρίς αυτά να είναι και τα μοναδικά, καθώς στόχος του Καλαματιανού πρωταθλητή είναι μέσα από τις συμμετοχές και τις διακρίσεις να βρεθεί στην πρώτη 40άδα της παγκόσμιας κατάταξης που εξασφαλίζουν το εισιτήριο για τους Παραολυμπιακούς του Τόκυο.
Αναπόσπαστο κομμάτι του Γιώργου Λαζαρίδη αποτελεί ο αθλητικός σύλλογος ΑμΕΑ ΔΙΑΦΟΡΟ-ΖΩ, του οποίου ο ίδιος είναι εμπνευστής και πρόεδρος και μέσα από τον οποίο δίνεται η ευκαιρία εν δυνάμει σε κάθε συμπολίτη μας με αναπηρία να ακολουθήσει το δρόμο του. Η Πωλίνα Φωτοπούλου παρουσίασε τον σύλλογο και τις δράσεις του που έχει στις ταξεις του 10 αθλητές και ετοιμάζεται να υποδεχθεί 3 ακόμη.


Ο Άρις Κορομηλάς έκανε τον απολογισμό του 3ου διεθνούς τουρνουά τένις με αμαξίδιο Ancient Messene Open που φιλοξενηθηκε στο ξενοδοχείο Buca Beach Resort στην Ανάληψη 1-4 Νοεμβρίου, με τη συμμετοχή αθλητών και αθλητριών από 13 χώρες (συνολικά 45 άτομα, μαζί με τους προπονητές και συνοδούς τους). Μεταξύ άλλων τους αγώνες παρακολούθησαν μαθητές από έξι σχολεία της Μεσσηνίας, ενώ την πολύτιμη βοήθειά τους προσφεραν 40 εθελοντές.
Ο Άρις Κορομηλάς …μέτρησε 253 ημέρες μέχρι το επόμενο τουρνουά που θα γίνει στις 31 Οκτωβρίου 2019.
Την βραδιά έκλεισε ο ίδιος ο Γιώργος Λαζαρίδης, μεταφέροντας ότι η εκδήλωση και η παρουσία των φιλων του αποτελούν το εφαλτήριο που του δίνει κάθε φορά τη δύναμη για τη νέα αγωνιστική χρονιά. Με ικανοποίηση αναφέρθηκε στην πορεία του ΔΙΑΦΟΡΟ-ΖΩ και την ανάγκη μέσα από την συλλογική προσπάθεια να γινει η Καλαμάτα φιλική πόλη-πρότυπο για τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Ανάλογη η ικανοποίησή του για το Ancient Messene Open που είναι το μοναδικό διεθνές τουρνουά τένις με αμαξίδιο στην Ελλάδα και σκοπός είναι να αναβαθμιστεί ακόμα περισσότερο στο μέλλον.
«Φέτος οι κρατήσεις και του χρόνου οι εκδόσεις των εισιτηρίων» ανέφερε ο Γιώργος Λαζαρίδης για τον μεγάλο στόχο του Τόκυο το 2020.

Μια στιγμή συγκίνησης αποτέλεσε η αναφορά του Γιώργου στον Μίμη Ζώη, ο οποίος έφυγε πριν λίγο καιρό από τη ζωή, ενώ φορτισμένο ήταν και αυτή τη φορά το «ευχαριστώ» στους δικούς του ανθρώπους.
Ο ίδιος ευχαρίστησε ονομαστικά τους χορηγούς και τους υποστηρικτές του, καθώς και την «ομάδα του». «Πετύχαμε πολλά μαζί, έμαθα πολλά» σχολίασε αναφερόμενος στον προπονητή Ανδρέα Νίκα, με τον οποίο μετά από χρόνια συνεργασίας δεν θα συνεχίσουν μαζί, ενώ τις δύο τελευταίες εβδομάδες προπονείται υπό τις οδηγίες νέου τεχνικού διδύμου. Νέα πρόσωπα στο τιμ του Γιώργου είναι επίσης ο προπονητής του Μεσσηνιακού Γιάννης Καλυβιώτης, ο οποίος ανέλαβε το κομμάτι της ενδυνάμωσης και φυσικής κατάστασης, αλλά και ο «δικός μας», Κώστας Γαζούλης, ως υπεύθυνος επικοινωνίας.

Χ.Ε.
tharrosnews.gr