Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Π.Ο.Σ. και ΠΑΝ.ΣΥΝΔ.ΣΥΝΤΑΞ.ΣΙΔ."Η ΕΝΟΤΗΤΑ"


Την Τετάρτη 20/02/2019, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στον ΟΣΕ μετά από το έγγραφο που απέστειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών στις Διοικήσεις ΟΣΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΕΕΣΣΤΥ και ΕΡΓΟΣΕ για το θέμα της έκδοσης των σιδηροδρομικών ταυτοτήτων σε εργαζομένους και συνταξιούχους σιδηροδρομικούς καθώς και στα μέλη των οικογενειών τους.
Το συγκεκριμένο ζήτημα εκκρεμεί εδώ και πάρα πολύ καιρό και παρά τις επανειλημμένες δεσμεύσεις των Διοικήσεων ότι το θέμα θα διευθετηθεί άμεσα, μέχρι τώρα δεν έχει επιλυθεί.

Από την πλευρά μας ζητήθηκε να προχωρήσει άμεσα η έκδοση των υπηρεσιακών ταυτοτήτων για όλους τους εργαζόμενους, συνταξιούχου και μέλη σε όλες τις εταιρείες.
Όσον αφορά την τιμολογιακή πολιτική που θα ισχύει μας διαβεβαίωσαν ότι δεν άλλαξε τίποτε από τη συμφωνία που έχουμε συνάψει και θα επικυρωθεί από το Δ.Σ. της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Δεσμεύθηκαν ότι τη Δευτέρα 25/2/2019 η Διοίκηση του ΟΣΕ θα μας απαντήσει για το χρονοδιάγραμμα της έκδοσης ταυτοτήτων εφόσον λύσουν κάποια εναπομείναντα τεχνικά προβλήματα, η δε ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε ποιο Διοικητικό Συμβούλιο θα επικυρωθεί η συμφωνία για την τιμολογιακή πολιτική.
Για το χρονικό διάστημα έως την οριστική επίλυση, θα ισχύει ότι ισχύει έως σήμερα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι: Ο κ. Γεώργιος Αναγνωστόπουλος – Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΕΣΣΤΥ, ο συν. Κωνσταντίνος Δαληβίγκας - Διευθυντής Πληροφορικής του ΟΣΕ, ο συν. Γεώργιος Ανάγνος - Διευθυντής Προσωπικού της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η συν. Φωτεινή Δεριτζή - Διευθύντρια Προσωπικού ΕΡΓΟΣΕ καθώς επίσης και συνάδελφοι του Προεδρείου της Π.Ο.Σ. και μέλη του Προεδρείου του Πανελλήνιου Συνδέσμου Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών «Η ΕΝΟΤΗΤΑ».

   Από πλευράς μας έχει εξαντληθεί κάθε όριο και έχει καταβληθεί μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να επιλυθεί το ανωτέρω ζήτημα. Ακόμα και από την Επιθεώρηση Εργασίας που προσέφυγε η Π.Ο.Σ. έχουμε δικαιωθεί καθώς η απόφαση είναι για την άμεση έκδοση των υπηρεσιακών ταυτοτήτων.
Μόλις έχουμε απάντηση θα σας ενημερώσουμε ευελπιστώντας ότι οι Διοικήσεις θα τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι (Εν ενεργεία και Συνταξιούχοι),

Είναι αναφαίρετο δικαίωμα οι Σιδηροδρομικοί τόσο στη χώρα μας όσο και σε όλες τις χώρες της Ευρώπης να τυγχάνουν δωρεάν ή ευκολία μεταφοράς με το τραίνο σε όλες τις χώρες της Ευρώπης. Δεν θα τους το χαρίσουμε. Είμαστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να παρακολουθούμε την εξέλιξη αυτού του ζητήματος και μετά από αυτή συνάντηση περιμένοντας την επίλυση.
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς.

ΤΑ ΠΡΟΕΔΡΕΙΑ
ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ
ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»