Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019

Εντυπωσιακά εστιατόρια σε σταθμούς τρένων.

Τέσσερις χώροι που δεν περιμένατε ποτέ να συναντήσετε

Η διαδικασία της αλλαγής τρένου και της αναμονής της ανταπόκρισης σε κορυφαίες μητροπόλεις παγκοσμίως γίνεται πιο ενδιαφέρουσα από ποτέ.
Εστιατόρια, κάποια από αυτά αποτελούν θρύλους της πόλης όπου εντοπίζονται, σε σιδηροδρομικούς σταθμούς που εντυπωσιάζουν τον επισκέπτη τόσο με την εικόνα όσο και με τις γεύσεις που σερβίρουν, αποτελούν την καλύτερη δικαιολογία για το δρομολόγιο που μόλις… χάθηκε!

Gilbert Scott- Λονδίνο


Λειτουργεί, μόλις, από το 2011, ωστόσο έχει καταφέρει να συγκεντρώσει διθυραμβικές κριτικές από τους ειδήμονες της γεύσης στην αγγλική πρωτεύουσα. Το Gilbert Scott βρίσκεται στον βικτωριανής αρχιτεκτονικής σταθμό St. Pancaras στο κοσμοπολίτικο Λονδίνο και αποτελεί μια δημιουργία του δημοφιλούς σεφ (τυγχάνει να είναι και ο ιδιοκτήτης του) Marcus Wareing. Ο σεφ αγαπά ιδιαιτέρως τα τοπικά προϊόντα της πατρίδας του τα οποία συνδυάζει με ιδιαίτερη μαεστρία, φαντασία και τεχνική.

1e Klas- Άμστερνταμ

Ένας ατμοσφαιρικός χώρος που ταξιδεύει σε άλλες εποχές, με κυρίαρχο στοιχείο το ξύλο και το χρυσό, στη δεύτερη πλατφόρμα του Central Station στο Άμστερνταμ. Το μενού του αποτελείται από μια ευρεία γκάμα τοπικών, και όχι μόνο, συνταγών ενώ δείχνει και ιδιαίτερη αδυναμία στις μπύρες, με μια λίστα που ξαφνιάζει ευχάριστα τον επισκέπτη.

Grand Central Oyster Bar- Νέα Υόρκη


Σημείο αναφοράς για το Μανχάταν το Grand Central Oyster Bar λειτουργεί από το 1913 και βρίσκεται στο πιο χαμηλό επίπεδο του εμβληματικού σταθμού Grand Central Terminal (από αυτόν έχει εμπνευστεί και την ονομασία του) στη Νέα Υόρκη. Εκτός του ότι αξίζει να το επισκεφτεί κάποιος για την αρχιτεκτονική του, εδώ την τιμητική τους έχουν τα θαλασσινά με κορυφαίο πιάτο στις επιλογές των πελατών και θαμώνων του τη σούπα από θαλασσινά.

Le Train Bleu- Παρίσι


Έχοντας κλείσει έναν αιώνα ζωής το Le Train Bleu αποτελεί, σχεδόν, συνώνυμο με τον σιδηροδρομικό σταθμό Gare De Lyon όπου εντοπίζεται στη λαμπερή πρωτεύουσα της Γαλλίας.

Με μια αίθουσα άκρως εντυπωσιακή όπου το χρυσό κυριαρχεί στο χώρο, οι μεγάλοι κρυστάλλινοι πολυέλαιοι φωτίζουν τη σάλα και η χαρακτηριστική διακόσμηση της Belle Epoque να δίνει την ταυτότητά της στο εστιατόριο, δεν είναι τυχαίο που έχει πρωταγωνιστήσει σε αρκετές ταινίες. Η κουζίνα τιμά την κλασική γαλλική, ενώ κερδίζει τις εντυπώσεις και των πιο απαιτητικών.


newsbeast.gr