Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019

Ο Τραμπ ζητά πίσω τα λεφτά για την «αποτυχημένη» υπερταχεία της Καλιφόρνια.


«Επιστροφή χρημάτων» ζητά ο Τραμπ από την πολιτεία της Καλιφόρνια για το «αποτυχημένο» πρότζεκτ σιδηροδρομικής σύνδεσης του Λος Άντζελες με τo Σαν Φρανσίσκο με υπερταχεία.
Σε νέα κόντρα έρχονται ο Ντόναλντ Τραμπ και η πολιτεία της Καλιφόρνια με αφορμή το κόστος κατασκευής μιας ειδικής σιδηροδρομικής γραμμής που θα συνέδεε το Λος Άντζελες με το Σαν Φρανσίσκο.

«Η Καλιφόρνια θέλει τώρα να υποβαθμίσει το ήδη αποτυχημένο ‘'γρήγορο τρένο'', μειώνοντας ουσιαστικά την απόσταση, ώστε να μην ταξιδεύει πλέον από το Λος Άντζελες στο Σαν Φρανσίσκο», δήλωσε ο Τραμπ μέσω Twitter.

«Μια διαφορετική συμφωνία και ρεκόρ υπέρβασης του κόστους. Στείλτε πίσω στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση τα δισεκατομμύρια δολάρια που ΠΗΓΑΝ ΧΑΜΕΝΑ!», συμπλήρωσε ο Αμερικανός Πρόεδρος.

Την αξίωση του Τραμπ για την επιστροφή του ποσού ύψους 35 δισεκατομμυρίων δολαρίων ακολούθησε επιστολή από το υπουργείο Μεταφορών το οποίο ξεκαθάριζε ότι δεν θα στείλει το ένα δισεκατομμύριο δολάρια που προοριζόταν για το έργο.

Το υπουργείο ενημέρωσε την πολιτεία για την απόφασή του με επιστολή του προς την Αρχές Σιδηροδρόμων της Καλιφόρνια.

Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας κατηγόρησε τη διοίκηση Τραμπ ότι προχωρά σε αντίποινα μετά τη μήνυση που κατέθεσε η πολιτεία με την οποία ζητά να σταματήσει την κατασκευή τείχους στα μεξικανικά σύνορα.

sputniknews.gr