Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019

Βάσεις συνεργασίας με ΟΣΕ και ΓΑΙΑ-ΟΣΕ ο Κ. Ναλμπάντης με συνεργάτες του συναντήθηκαν με στελέχη των επιχειρήσεων.


Στο πλαίσιο των συναντήσεων με εκπροσώπους φορέων που πραγματοποιεί ο συνδυασμός μας, ο υποψήφιος Δήμαρχος κ. Κώστας Ναλμπάντης συνοδευόμενος από τους κ.κ. Κιρκιλιανίδη Γιάννη, Παπαδόπουλο Απόστολο, Πανταζόπουλο Δημήτρη, Συρόπουλο Δημήτρη και Βασίλη Μιχαλακάκη, επισκέφθηκε στις 18 και 19 Φεβρουαρίου τις υπηρεσίες του ΟΣΕ και της ΓΑΙΑ ΟΣΕ στην Θεσσαλονίκη.
Συγκεκριμένα, την Δευτέρα έγινε συνάντηση με τον προϊστάμενο της Υπηρεσίας κυκλοφορίας του ΟΣΕ Μακεδονίας Θράκης κ. Χρήστο Τούρτα στον οποίο ο κ. Ναλμπάντης έθεσε μια σειρά θεμάτων που αφορούν τη βελτίωση της σιδηροδρομικής σύνδεσης της Αλεξάνδρειας με την Θεσσαλονίκη. 

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ» αναφέρθηκε στον κομβικό ρόλο της Αλεξάνδρειας που βρίσκεται επάνω στις κεντρικότερες διασταυρώσεις οδικά και σιδηροδρομικά (ΠΑΘΕ-ΕΓΝΑΤΙΑ, Σ.Σ. Πλατέως, εγγύτητα στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης) γεγονός που δίνει το πλεονέκτημα για την χωροθέτηση και δημιουργία ενός διεθνούς εμπορικού κέντρου, έργο το οποίο είναι εκ των βασικών στόχων για την προσεχή 4ετία. Η υλοποίηση ενός τόσο σημαντικού στόχου, περνά μέσα από την βελτίωση της σιδηροδρομικής σύνδεσης της περιοχής τόσο προς δυσμάς όσο και ανατολικά, με τη βελτίωση της σιδηροδρομικής υποδομής που θα συμβάλει τα μέγιστα στον τομέα των μεταφορών. 



Απ τη μεριά του ο προϊστάμενος της υπηρεσίας κυκλοφορίας του ΟΣΕ, εξέφρασε την ικανοποίηση του για τον σχεδιασμό ενός τόσο σημαντικού έργου και διαβεβαίωσε ότι ο ΟΣΕ θα είναι αρωγός μιας τέτοιας προσπάθειας. Ο κ. Τούρτας, διαβεβαίωσε επίσης ότι υπάρχει η δυνατότητα επέκτασης προαστιακών δρομολογίων τουλάχιστον μέχρι την Βέροια καθώς επίσης, η δυνατότητα μελλοντικά δημιουργίας σταθμού Logistic για τη διακίνηση των αγροτικών προϊόντων. Αναφέρθηκε επίσης στην εγκατάσταση ολοκληρωμένου συστήματος σηματοδότησης, τηλεδιεύθυνσης και ηλεκτροκίνησης. Στα σχέδια του ΟΣΕ είναι η χάραξη νέας γραμμής Θεσσαλονίκης-Γιαννιτσών-Εδέσσης, που θα αφορά και το Δήμο Αλεξάνδρειας. 

Με την ευκαιρία συζητήθηκε η παραχώρηση λωρίδας για δημιουργία ποδηλατοδρόμου από την Αλεξάνδρεια έως τον Λουτρό παράλληλα με τις γραμμές του τραίνου, γεγονός που είναι εφικτό εφόσον ο Δήμος δείξει ενδιαφέρον στο μέλλον.

Την Τρίτη πραγματοποιήθηκε η συνάντηση στην ΓΑΙΑ ΟΣΕ, με το στέλεχος της υπηρεσίας Μηχανικό κ. Βασίλη Διαμαντάκη και ο κ. Ναλμπάντης έθεσε το θέμα της αξιοποίησης από το Δήμο προς όφελος των δημοτών, συγκεκριμένων ανενεργών περιουσιακών στοιχείων της επιχείρησης.

Συγκεκριμένα συζητήθηκε η προοπτική της παραχώρησης του διώροφου κτηρίου που βρίσκεται προς της διάβαση της Καψόχωρας, με όλο τον αύλειο χώρο. Ο κ. Διαμαντάκης διαβεβαίωσε ότι μπορεί να υπάρξει μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Δήμου και της ΓΑΙΑ ΟΣΕ, ώστε διάφορα ακίνητα που σήμερα παραμένουν αναξιοποίητα, όπως για παράδειγμα το κτήριο του παλιού μηχανοστασίου στο Πλατύ, να ενταχθούν από το Δήμο σε μελέτες για την αξιοποίηση τους. Στη διάθεση του Δήμου επίσης μπορεί να τεθεί μουσειακό υλικό, βαγόνια, μηχανές κτλ, το οποίο μπορεί να κοσμεί χώρους που θα αξιοποιηθούν. Απ τη μεριά του ο κ. Διαμαντάκης τόνισε ότι υπάρχει σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή η μελέτη για την ηλεκτροκίνηση από Θεσσαλονίκη προς Βέροια και με το ενδιαφέρον του ο Δήμος μπορεί να βοηθήσει στην ολοκλήρωση της.

Οι συναντήσεις ολοκληρώθηκαν με τη διαβεβαίωση εκ μέρους του κ. Ναλμπάντη, ότι εφόσον επιτευχθεί η ανάληψη της διοίκησης του Δήμου, ότι συζητήθηκε θα γίνει πράξη απ τη μεριά της νέας Δημοτικής Αρχής.

laosnews.gr