Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019

Καλαμάτα: Το τραμ στο πρόγραμμα του υποψηφίου δημάρχου Μιχάλη Αντωνόπουλου.

Βασίλης Σαμαρτζής, Μιχάλης Αντωνόπουλος,
 Θεανώ Αδαμοπούλου, Παύλος Γκραίκης
Την πεποίθηση ότι οι δημότες θα στηρίξουν το συνδυασμό του και θα τον οδηγήσουν στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών, διατύπωσε ο επικεφαλής της “Ανεξάρτητης Συμμαχίας Πολιτών”, Μιχάλης Αντωνόπουλος, κατά την παρουσίαση των υποψηφίων δημοτικών του συμβούλων, στον χώρο πολιτισμού “Γαία”, στο Ιστορικό Κέντρο. Κατά την παρουσίαση ο Μιχάλης Αντωνόπουλος παρουσίασε συνοπτικά και ορισμένες προεκλογικές προτάσεις του συνδυασμού του, όπως τη δρομολόγηση τραμ στην πόλη, σημειώνοντας ότι το έργο μπορεί να εξασφαλίσει χρηματοδότηση από προγράμματα για την καινοτομία και το περιβάλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης…


Ο Μιχάλης Αντωνόπουλος αναφέρθηκε στην παρουσία της παράταξής του στο Δημοτικό Συμβούλιο τη θητεία που ολοκληρώνεται, σημειώνοντας ότι αυτή ήταν αδιάλειπτη.

Για τη συγκρότηση του συνδυασμού του ο υποψήφιος δήμαρχος τόνισε ότι οι υποψήφιοι επιλέχτηκαν με αυστηρά κριτήρια και ιδιαίτερα μέτρησαν η ποιότητα του χαρακτήρα και η κατάρτιση τους.

Ανέφερε επίσης ο Μιχάλης Αντωνόπουλος ότι τα μέλη του ψηφοδελτίου του συνδυάζουν την εμπειρία που έρχεται από παλιά, όπως συμβαίνει στο πρόσωπο του Παύλου Γκραίκη, τη γνώση που έχει αποκτήσει ο ίδιος από τη δημοτική του θητεία αλλά και τις νέες ιδέες και γνώσεις που φέρνουν τα νέα μέλη του συνδυασμού όπως η Θεανώ Αδαμοπούλου, ο Βασίλης Σαμαρτζής και άλλοι.

Στη συνέχεια ο υποψήφιος δήμαρχος ανέφερε ότι το πρόγραμμα του συνδυασμού θα είναι κοστολογημένο και με χρηματοδοτήσεις που μπορούν να εξασφαλιστούν. Είπε ότι προτεραιότητα θα δοθεί στην αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης, στην αγροτική και δημοτική οδοποιία, στην αντιμετώπιση των προβλημάτων του Βιολογικού Καθαρισμού, στη διαχείριση των απορριμμάτων, στην κοινωνική παρέμβαση του δήμου, στο άνοιγμα του πολιτισμού για όλους τους δημότες, σχετικά μάλιστα τόνισε ότι το Μέγαρο Χορού και οι εκδηλώσεις που γίνονται σε αυτό είναι απρόσιτες για ένα μεγάλο ποσοστό των δημοτών. Ακόμη ανακοίνωσε ότι το πρόγραμμά του θα περιλαμβάνει την ενοποίηση των αναπλάσεων που έχουν γίνει και έχει προγραμματιστεί να γίνουν, τη συνολική προσέγγιση για την ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου, τη δημιουργία ενυδρείου στη δυτική παραλία και το τραμ.

Ο Μιχάλης Αντωνόπουλος ανέφερε ακόμη ότι στον χώρο πολιτισμού “Γαία”, όπου θα λειτουργούν τα γραφεία του συνδυασμού, θα πραγματοποιηθούν διαβουλεύσεις με δημότες ώστε τα αποτελέσματα να αξιοποιηθούν για την ολοκλήρωση του προγράμματος της Ανεξάρτητης Συμμαχίας Πολιτών.

Ο Παύλος Γκραίκης αναφέρθηκε στην ιδιότητά του ως γραμματέας της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου και σημείωσε ότι στην προτεραιότητά του θα είναι η υποστήριξη της επιχειρηματικότητας και η ανάπτυξη της οικονομίας. Μάλιστα παρουσίασε την πρόταση για την ίδρυση Γραφείου Προσέλκυσης Επενδυτών, το οποίο όμως τόνισε ότι δεν θα είναι του Δήμου αλλά θα λειτουργεί με τη σύμπραξη του Δήμου, του Επιμελητηρίου και των φορέων.

Η Θεανώ Αδαμοπούλου, κόρη του γιατρού Παναγιώτη Αδαμόπουλου, προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου στη δημαρχοντία του Γιώργου Κουτσούλη, αναφέρθηκε στις σπουδές της στην Ελλάδα και στο Παρίσι με αντικείμενο την αρχαιολογία και τη μουσική, τόνισε ότι θα έχει ως προτεραιότητα την ανάδειξη του πολιτισμού ως το μεγάλο πλεονέκτημα της Καλαμάτας, ενώ ανέφερε ακόμη ότι έχει και τη γνώση και την ικανότητα και την ευαισθησία να προσφέρει για το παρόν και το μέλλον του Δήμου.

Ο Βασίλης Σαμαρτζής, δικηγόρος, από την πλευρά του τόνισε ότι βασική του προσπάθεια θα είναι το χτίσιμο σχέσεων εμπιστοσύνης μεταξύ του Δήμου και των δημοτών, μέσα από τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών. Ανέφερε ότι όπως πολλοί άλλοι νέοι έτσι και ο ίδιος δεν είχε δραστηριοποιηθεί γύρω από τα κοινά ωστόσο είπε ότι ο Μιχάλης Αντωνόπουλος με τον χαρακτήρα του και τη δραστηριότητά του τον παρακίνησε προς αυτή την κατεύθυνση και πλέον είναι βέβαιος ότι αξίζει οι νέοι να ενεργοποιηθούν για τα δημόσια και δημοτικά πράγματα και απεύθυνε κάλεσμα σε όλους να συμμετέχουν στις εκλογές, να πάνε να ψηφίσουν και να στηρίξουν την προσπάθεια της Ανεξάρτητης Συμμαχίας Πολιτών.

Στ.Μ

kalamatajournal.gr