Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019

Έκθεση με δημιουργίες μαθητών των ΕΠΑΛ, στον σταθμό μετρό Συντάγματος.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για τους 9 τομείς και τις 35 ειδικότητες των επαγγελματικών λυκείων

Μαθητικά έργα και οπτικοακουστικό υλικό από μαθητές των ΕΠΑΛ θα έχουν την ευκαιρία να δουν οι επιβάτες του μετρό στον σταθμό του Συντάγματος, στην έκθεση «Το ΕΠΑΛ δημιουργεί», που εγκαινιάστηκε σήμερα.

Επιπλέον, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για τους 9 τομείς και τις 35 ειδικότητες των επαγγελματικών λυκείων.

Η υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Μερόπη Τζούφη, χαρακτήρισε την έκθεση μία από τις «πολύ σημαντικές δράσεις του υπουργείου», που έχει στόχο να επιδείξει «το σημαντικό έργο που υλοποιούν εκπαιδευτικοί και μαθητές».

Σημείωσε ότι προτεραιότητα για την κυβέρνηση παραμένει η περαιτέρω αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και η ένταξή της στο αναπτυξιακό πλάνο της χώρας. «Θέλουμε η φοίτηση στα ΕΠΑΛ να είναι επιλογή, όχι λύση ανάγκης», τόνισε και ενημέρωσε ότι για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, έχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ.

Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, ότι σε σχέση με πέρυσι, ο αριθμός των μαθητών των ΕΠΑΛ έχει αυξηθεί (κατά 6,3% στα ημερήσια ΕΠΑΛ), ενώ συνολικά φέτος, οι μαθητές των ΕΠΑΛ είναι περίπου 94.000. 

Τα εγκαίνια ολοκληρώθηκαν με καλλιτεχνικό δρώμενο από τη χορωδία του 3ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Αγίων Αναργύρων.

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Κώστας Μπάρκας, εκπρόσωποι του ΟΑΣΑ και της ΣΤΑΣΥ, καθώς επίσης και ο πρώην υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων, Δημήτρης Μπαξεβανάκης.

Η έκθεση - εκδήλωση οργανώνεται με την υποστήριξη της εταιρείας «Σταθερές Συγκοινωνίες Α.Ε. (ΣΤΑ.ΣΥ)» και θα λειτουργεί καθημερινά, μέχρι το Σάββατο 2 Μαρτίου 2019, από τις ‪10:00 έως 20:00, ‬στον χώρο πολλαπλών χρήσεων του σταθμού Μετρό, στο Σύνταγμα.

newpost.gr