Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019

Ιστορίες από τα Τρίκαλα και τα Μετέωρα στο νέο τεύχος του Train Stories.


Στο δεύτερο τεύχος του περιοδικού Train Stories, το οποίο εκδίδεται και διανέμεται δωρεάν από τον ΟΣΕ, γίνεται αφιέρωμα στα Τρίκαλα και τα Μετέωρα, σε συνεργασία με το madeintrikala.gr.Τα Τρίκαλα φιλοξενούνται στην ενότητα “weekend trip” στο δεύτερο τεύχος του περιοδικού Train Stories, το οποίο εκδίδεται από τον ΟΣΕ.
Το άρθρο με τίτλο «Χειμερινές ιστορίες στην άκρη του κάμπου» καθώς και οι φωτογραφίες που δημοσιεύονται στη συγκεκριμένη ενότητα προέρχονται από τον ηλεκτρονικό τουριστικό οδηγό madeintrikala.gr

Στο κείμενο παρουσιάζονται τα σημαντικότερα σημεία αναφοράς της πόλης όπως ο Ποταμός Ληθαίος και οι γέφυρές του, το Βυζαντινό Κάστρο, η παλιά πόλη με τις συνοικίες Βαρούσι και Μανάβικα, το Μουσείο Τσιτσάνη, τα Δίδυμα Οθωμανικά Λουτρά, το Κουρσούμ Τζαμί και φυσικά ο Πεζόδρομος Ασκληπιού. Επίσης, γίνεται αναφορά στην πλούσια μουσική παράδοση του τόπου, στην ποδηλατική κουλτούρα της πόλης και στο Μύλο των Ξωτικών.

Στο ίδιο τεύχος, το οποίο κυκλοφορεί με εξώφυλλο τα Μετέωρα, γίνεται αφιέρωμα στην Καλαμπάκα και τα Μετέωρα, τον τόπο των Θεών όπως τα αποκαλεί ο αρθρογράφος.

Το κείμενο ξεκινάει με μια αναφορά στο γεωλογικό σχηματισμό των Μετεώρων, εστιάζοντας στη μεγαλοπρέπεια του τοπίου, συνεχίζει με την ιστορία της Καλαμπάκας, τα μοναστήρια και τα ωράρια λειτουργίας τους και ολοκληρώνεται παρουσιάζοντας μια λίστα με κάποια ενδιαφέροντα νούμερα σχετικά με τα Μετέωρα. Ένα από όσα ξεχωρίσαμε είναι ότι το hashtag #meteora έχει περίπου 269.000 δημοσιεύσεις στο instagram (μέχρι τη μέρα που γραφόταν το άρθρο).

Πρόκειται για άλλη μια σημαντική κίνηση, στη συντονισμένη προσπάθεια των τελευταίων ετών, για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος του Νομού Τρικάλων, εντός και εκτός συνόρων, καθώς το συγκεκριμένο περιοδικό απευθύνεται και σε αλλοδαπούς τουρίστες με κείμενα και στα Αγγλικά.

Ανατρέχοντας στις σελίδες του, αποδεικνύεται για πολλοστή φορά ότι τα Τρίκαλα σε συνδυασμό με την Καλαμπάκα, τα Μετέωρα και τον μαγευτικό ορεινό όγκο της Νότιας Πίνδου, αξιοποιώντας τη μεγάλη πολιτιστική τους κληρονομιά και την πλούσια λαϊκή παράδοση, μπορούν να αναδειχτούν σε έναν από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Ξεφυλλίστε ολόκληρο το τεύχος του Train Stories.

kalabakacity.gr

"Σ.Ν." το περιοδικό εκδίδεται από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.