Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018

Γ. Κακουλάκης πρόεδρος ΟΣΕ: Ο σιδηρόδρομος στην Ελλάδα από φτωχός συγγενής εξελίσσεται ως κεντρικός παίκτης στην Ευρώπη.

O Πρόεδρος του Ο.Σ.Ε. κ. Γιώργος Κακουλάκης  εκπροσώπησε τον Οργανισμό στο 3ο Συνέδριο της Ναυτεμπορικής με θέμα «facelift στο λιανεμπόριο» συμμετέχοντας στο πάνελ της 3ης ενότητας «Ο “χορός” των επενδύσεων στα logistics αναβαθμίζει τις δομές» 


Αναφέρθηκε στον Εμπορευματικό Σιδηροδρομικό Διαμετακομιστικό Σταθμό του Θριασίου Πεδίου και το πώς θα αλλάξει τον χάρτη στις εμπορευματικές μεταφορές, αφού η λειτουργία του αναμένεται να αυξήσει ραγδαία τις σιδηροδρομικές εμπορευματικές μεταφορές και να καταστήσει τη χώρα κεντρική πύλη της Ασίας και Αφρικής προς την Ευρώπη 

«Εκεί που η Ελλάδα ήταν ο φτωχός συγγενής στην Ευρώπη, κατέχοντας μόνο το 1,2% των σιδηροδρομικών εμπορευματικών μεταφορών, όταν ο μέσος όρος στην Ευρώπη είναι 17%, εξελίσσεται ως ο κεντρικός παίκτης στην Ευρώπη» ανάφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κακουλάκης 

Εκτενή ήταν και η ανάπτυξη του στο συνέδριο για την εθνική στρατηγική σύνδεσης λιμανιών και βιομηχανικών ζωνών στο σιδηρόδρομο.