Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2018

Κορυδαλλός: Μετά τις γιορτές ξεκινούν οι τελικές εργασίες για την έλευση του Μετρό στην πλατεία Ελευθερίας.


Μετά τις γιορτές ξεκινούν οι τελικές εργασίες για την έλευση του Μετρό στην πλατεία Ελευθερίας και η λειτουργία του στον Κορυδαλλό τον Ιούνιο 2019, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση που έγινε σε ευρεία σύσκεψη, στο γραφείο του Δημάρχου Σταύρου Κασιμάτη.


Συμμετείχαν υψηλόβαθμα στελέχη της «Αττικό Μετρό» και της κατασκευάστριας κοινοπραξίας, ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης και πολυμελής αντιπροσωπεία των επιχειρηματιών εστίασης της περιοχής.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Δημάρχου, προκειμένου να υπάρξει αναλυτική ενημέρωση όλων των ενδιαφερόμενων πλευρών για το έργο και το χρονοδιάγραμμα του, ενώ είχαν προηγηθεί αλλεπάλληλες συναντήσεις του τόσο με την «Αττικό Μετρό», όσο και με τον εμπορικό κόσμο της πόλης.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος, η έλευση του Μετρό στον Κορυδαλλό, όπως και στους γειτονικούς Δήμους θα γίνει 2 χρόνια νωρίτερα από τον Πειραιά, ενώ η πλατεία Ελευθερίας όπου κατασκευάζεται ο σταθμός, θα περιλαμβάνει κατασκευή δρόμων ήπιας κυκλοφορίας, σύγχρονα συντριβάνια και πράσινο με νέες φυτεύσεις, νέα παιδική χαρά για παιδιά και βρέφη, σύγχρονο φωτισμό καθώς και καθιστικά.
Παράλληλα, θα υπογειοποιηθούν οι κολώνες τη ΔΕΗ και ο εναέριος υποσταθμός, που βρίσκεται σήμερα στην προβολή του πεζόδρομου Αγ. Γεωργίου. Επίσης, θα διαμορφωθούν οι νέες συνθήκες κυκλοφορίας πέριξ της πλατείας Ελευθερίας.

Ήδη, στην ιστοσελίδα του Δήμου www.korydallos.gr αναρτήθηκε η σχετική πρόταση προς διαβούλευση μέχρι 31/12/2018.

Μετά από αναλυτική συζήτηση και παρουσίαση όλων των στοιχείων του έργου και με στόχο την συντόμευση και την μικρότερη δυνατή αναστάτωση, όλες οι πλευρές συμφώνησαν ότι οι τελικές εργασίες θα ξεκινήσουν στις 15 Ιανουαρίου και θα ολοκληρωθούν στις 31 Μαΐου 2019.

Στο διάστημα αυτό θα κλείσουν οι δρόμοι γύρω από την πλατεία Ελευθερίας, ενώ η κίνηση των αυτοκινήτων και των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς θα διεξάγεται μέσω περιφερειακών οδών.

athenswest.gr