Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018

Την Πέμπτη στην Πάτρα για την υπογειοποίηση του τρένου, ο Γ.Γ Υποδομών.

Μεθαύριο Πέμπτη αναμένεται στην Πάτρα ο γενικός γραμματέας Υποδομών Θάνος Βούρδας, με σκοπό να συναντηθεί με τη συντονιστική επιτροπή των κατοίκων και φορέων για το υπογειοποιημένο τμήμα της νέας σιδηροδρομικής γραμμής από το Ρίο έως τον Άγιο Διονύσιο της Πάτρας, στα γραφεία του εκπολιτιστικού συλλόγου Καστελλοκάμπου, .

Στο μεταξύ, η συντονιστική επιτροπή των πολιτιστικών και εξωραϊστικών συλλόγων Καστελλοκάμπυ, Άνω Καστελλοκάμπυ «Η Δροσιά», Παραλίας Προαστίου «Η Δράση». Μποζαϊτίκων, Έσω-Έξω Αγυιάς και Τερψιθέας, Αγίου Διονυσίου και Ρίου εξέδωσαν ανακοίνωση χαρακτηρίζοντας ευχάριστη εξέλιξη την υπογειοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής του τρένου για όλο το μήκος τα διαδρομής του από το Ρίον και μετά μέχρι το νέο λιμάνι της Πάτρας, με εξασφάλιση της συνέχισης της λειτουργίας του προαστιακού.

Αναφέρουν ότι στον αγώνα που έδωσαν (και δίνουν) για να επιτευχθεί η θετική αυτή εξέλιξη επ’ ωφελεία της πόλης «συνετάχθησαν υπέρ του αιτήματός μας και μας στήριξαν εξ αρχής, ανοικτά και ανεπιφύλακτα (με λόγια ή και έργα) οι: Κώστας Πελετίδης (Δήμαρχος Πατρέων), Νίκος Καραθανασόπουλος (βουλευτής του ΚΚΕ), Χρήστος Πατούχας και Βίβιαν Σαμούρη (δημοτικοί σύμβουλοι), Γιάννης Μανέτας και Γιώργος Σιγαλός (δημοτικοί σύμβουλοι), «οι οποίοι ανεξάρτητα από την παραταξιακή τους τοποθέτηση με παρρησίας και θάρρος έλαβαν θέση υπέρ». Με την ανακοίνωσή τους αυτή διαχωρίζουν, όπως αναφέρουν, «άλλα άτομα που εμφανίζονται κατόπιν εορτής ως υπέρμαχοι των θέσεων και των διεκδικήσεών τους».

achaianews.gr