Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

Στο δίκτυο του Ο.Σ.Ε και η PEARL AE.

B14A8432Με τη σύμβαση ανοίγει ο δρόμος στην τρίτη ιδιωτική εταιρία να πραγματοποιεί εμπορικά δρομολόγια στο σιδηροδρομικό δίκτυο.

Η Ελλάδα μετατρέπεται σε διεθνές διαμετακομιστικό κέντρο.

Στην υπογραφή της σύμβασης μεταξύ του Ο.Σ.Ε και της Piraeus Europe Asia Rail Logistics (PΕΑRL ) για την πρόσβαση στο δίκτυο του διαχειριστή της σιδηροδρομικής υποδομής στην Ελλάδα, προχώρησαν το απόγευμα της Δευτέρας 26/11/2018 οι δύο εταιρίες.

Η σύμβαση υπεγράφη στα κεντρικά γραφεία του Ο.Σ.Ε όπου παρέστη και ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών κ. Θάνος Βούρδας.

Ο πρόεδρος του Οργανισμού κ. Γιώργος Κακουλάκης και ο διευθύνων σύμβουλος κ. Παναγιώτης Θεοχάρης, καλωσόρισαν τον διευθύνοντα σύμβουλο της PEARL κ. Αντώνιο Παναγόπουλο και τα στελέχη της εταιρίας, στη μεγάλη σιδηροδρομική «οικογένεια».

Στην εκδήλωση, παραβρέθηκαν επίσης η πρόεδρος της ΡΑΣ (Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων) κα Ιωάννα Τσιαπαρίκου και ο αντιπρόεδρος κ. Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος.

Δήλωση Γενικού Γραμματέα Μεταφορών κ. Θάνου Βούρδα

«Σήμερα γίνεται άλλο ένα σημαντικό βήμα στην προσπάθεια αναμόρφωσης του Ελληνικού Σιδηροδρόμου που τα τελευταία τρία χρόνια έχει περάσει από την απαξίωση στην ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό του ως βασικός μοχλός για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας μας. Παράλληλα με την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό του δικτύου προχωρά και η εκπαίδευση του προσωπικού που λειτουργεί πάνω στο δίκτυο.

Ο Ο.Σ.Ε είναι ο μοναδικός διαχειριστής της Σιδηροδρομικής υποδομής και ανοίγει τις συνεργασίες του με όλο το φάσμα των φορέων και των εταιριών προκειμένου να ενισχύσει το δίκτυο και να το καταστήσει απόλυτα λειτουργικό και δυναμικό».

Δήλωση Προέδρου Ο.Σ.Ε. Γιώργου Κακουλάκη

«Kαλωσορίζουμε την εταιρεία PEARL στην οικογένεια του ελληνικού σιδηρόδρομου και της ευχόμαστε πολλές και ασφαλείς μεταφορές. Η δρομολόγηση μία ακόμη εταιρείας στον τομέα των σιδηροδρομικών εμπορευματικών μεταφορών αποδεικνύει την αξιοπιστία του ελληνικού σιδηροδρομικού δικτύου αλλά και τη σημαντική γεωγραφική θέση της χώρας ως πύλη της Ευρώπης. Με την επικείμενη λειτουργία του Σιδηροδρομικού Εμπορευματικού Κέντρου στο Θριάσιο Πεδίο, αναμένεται ραγδαία αύξηση στις εμπορευματικές μεταφορές, καθιστώντας τη χώρα τον κεντρικό διαμετακομιστικό εμπορευματικό κόμβο της Αφρικής και Ασίας προς την Ευρώπη».

Δήλωση Διευθύνοντος Συμβούλου Ο.Σ.Ε Παναγιώτη Θεοχάρη

«Ο Ο.Σ.Ε καλωσορίζει στη σιδηροδρομική οικογένεια την Piraeus Europe Asia Rail Logistics (PEARL) και εύχεται κάθε επιτυχία στην επιχειρηματική της δραστηριότητα.

Η έναρξη λειτουργίας της νέας σιδηροδρομικής επιχείρησης σηματοδοτεί το άνοιγμα της αγοράς στο τομέα των σιδηροδρομικών μεταφορών και την εφαρμογή στην πράξη πλέον, των κοινοτικών κανόνων στη διαχείριση της σιδηροδρομικής υποδομής και στις δραστηριότητες των σιδηροδρομικών μεταφορών.

Ο Οργανισμός με τον αναβαθμισμένο πλέον ρόλο του, ως διαχειριστή υποδομής, στηρίζει την ανάπτυξη των σιδηροδρομικών μεταφορών.

Στο πλαίσιο αυτό ο Ο.Σ.Ε θα σταθεί αρωγός και με βάση την αρχή της ίσης μεταχείρισης θα συμβάλλει αποτελεσματικά στην στήριξη και την ευόδωση κάθε νέας επιχειρηματικής προσπάθειας».

Δήλωση Προέδρου&Διευθύνοντος Συμβούλου PEARL ΑΕ . κ. Αντώνιου Παναγόπουλου

«Η σημερινή υπογραφή της συμφωνίας/σύμβασης πρόσβασης της PEARL ΑΕ με τον Διαχειριστή Εθνικής Σιδηροδρομικής Υποδομής (Δ.Υ.) ΟΣΕ ΑΕ, είναι ιστορικής σημασίας τόσο για τον ίδιο τον όμιλο της PEARL, όσο και για τον Ελληνικό Σιδηρόδρομο, καθώς δημιουργεί ανεξάντλητες ευκαιρίες ανάπτυξης και ανοίγει το δρόμο για να γίνει η Ελλάδα Παγκόσμιο Διαμετακομιστικό Κέντρο και πύλη εισόδου/εξόδου εμπορευμάτων από και προς την Ευρώπη.

O ρόλος της PEARL, που ήδη από τον Ιανουάριο 2017 συντονίζει ως διαμεταφορέας τη σιδηροδρομική διακίνηση φορτίων της COSCO Shipping από και προς την Κεντρική Ευρώπη με πύλη τον Λιμένα του Πειραιά (Piraeus Gate), αναβαθμίζεται σήμερα σημαντικά καθιστώντας την κύρια Σιδηροδρομική Εταιρία (Σ.Ε.) για την παροχή υπηρεσιών σιδηροδρομικής έλξης στον άξονα αυτό.

Η PEARL αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα και το συντονιστικό ρόλο του Δ.Υ., εδώ και αρκετό καιρό, συνεργάζεται αγαστά και μεθοδικά με τη Διοίκηση του ΟΣΕ σε πολλαπλά επίπεδα με απτά αποτέλεσμα. Αυτά ήδη αποτυπώνονται με την εκπαίδευση νέων μηχανοδηγών στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Εκπαίδευσης ΟΣΕ, ενώ παράλληλα βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις για εκπαίδευση στελεχών της και σε άλλες συναφείς ειδικότητες του σιδηροδρομικού τομέα. Την ίδια στιγμή η Εταιρία έχει μισθώσει για τις ανάγκες διαμεταφοράς 408 φορταμαξών (Φ/Α) χωρητικότητας πλέον των 1300 TEUs ενώ βρίσκεται σε ώριμες διαπραγματεύσεις συμβολαίων μίσθωσης & συντήρησης έλκοντος τροχαίου υλικού (Δ/Η, Η/Α) με το Ελληνικό Δημόσιο»

Επισημαίνεται πως η PEARL έχει ολοκληρώσει με επιτυχία το σύνολο των προ απαιτούμενών από την εθνική και κοινοτική νομοθεσία, όπως αυτά συντονίζονται υπό την εθνική Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων (ΡΑΣ), καθιστώντας μας επίσημα αδειοδοτημένη Σ.Ε. με Ευρωπαϊκό Αριθμό Αδείας EL0120160001 ήδη από τις 23.05.2016.

ose.gr