Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

Αυτά είναι τα πιο γρήγορα τρένα στον κόσμο.

Ιλιγγιώδεις ταχύτητες που κόβουν την ανάσα.


Με φουτουριστικό design και ιλιγγιώδεις ταχύτητες που κόβουν την ανάσα, τα πιο γρήγορα τρένα στον κόσμο μειώνουν τη διάρκεια του ταξιδιού στον ελάχιστο χρόνο.
Σε συνδυασμό και με το αρκετά πιο οικονομικό εισιτήριό τους συγκριτικά με εκείνο των αεροπλάνων, δεν κερδίζουν τυχαία ολοένα και μεγαλύτερο κοινό.

Shanghai Maglev, Κίνα


Το γρηγορότερο τρένο του κόσμου δεν είναι το πιο καινούριο, ούτε το πιο λαμπερό ή ακόμη εκείνο με το πιο ακριβό εισιτήριο. Με τιμή εισιτηρίου στα 7 ευρώ, το Maglev καλύπτει μια απόσταση 32 χλμ., από το Διεθνές Αεροδρόμιο Pudong στη Σαγκάη μέχρι το σταθμό του μετρό Longyang, στα περίχωρα της πόλης.

Χρειάζεται μόλις 7΄για να πραγματοποιήσει όλη αυτήν την διαδρομή, καθώς λειτουργεί με την τεχνολογία μαγνητικής αιώρησης και τρέχει με ταχύτητα 430 χλμ./ ώρα!
Fuxing Hao, Κίνα

Ακόμη ένα τρένο της Κίνας στην κορυφή της λίστας, χωρίς ωστόσο να λειτουργεί με την τεχνολογία μαγνητικής αιώρησης. Το Fuxing Hao αγγίζει την ταχύτητα των 400 χλμ./ ώρα και χρειάζεται 5 ώρες για να διανύσει την απόσταση μεταξύ Πεκίνου και Σαγκάης. Η απόσταση υπολογίζεται σε 1.200 χλμ. και με το αυτοκίνητο διανύεται σε 12 ώρες περίπου!

Shinkansen, Ιαπωνία


Το 2018 η Ιαπωνία γιόρτασε τα 54 χρόνια από την λειτουργία του τρένου Hikari, το οποίο πραγματοποίησε το πρώτο του ταξίδι το 1964, μειώνοντας το χρόνο ταξιδιού μεταξύ του Τόκιο και της Οσάκα, των μεγαλύτερων πόλεων της χώρας, σε περίπου τέσσερις, από τις εφτά ώρες.

Τα τρένα H5 και E5 Shinkansen αποτελούν τις πιο νέες και πιο γρήγορες εμπορικές αμαξοστοιχίες στις σιδηροδρομικές γραμμές της Ιαπωνίας, με ταχύτητα που φτάνει τα 360 χλμ./ ώρα.

Italo & Frecciarossa, Ιταλία


Το γρηγορότερο, επιβατικό τρένο στην Ευρώπη ακούει στο όνομα Italo, αγγίζει την ταχύτητα των 355 χλμ/ ώρα και πραγματοποιεί το ταξίδι από το Μιλάνο στη Φλωρεντία ή τη Ρώμη σε λιγότερο από τρεις ώρες.

Το Frecciarossa, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2015 και είναι αξιοθαύμαστο τόσο για την ταχύτητά του, όσο και για την κατασκευή του, καθώς έχει δημιουργηθεί από 100% ανανεώσιμα και βιώσιμα υλικά.

Renfe AVE, Ισπανία


Πρόκειται για το πιο γρήγορο τρένο στην Ισπανία που τρέχει με ταχύτητα 350 χλμ./ ώρα. Τα δρομολόγια που πραγματοποιεί συνδέουν τόσο μακρινές μεταξύ τους ισπανικές πόλεις, όσο και τη Βαρκελώνη με το Παρίσι μέσα σε έξι ώρες.
Haramain Western Railway, Σαουδική Αραβία

Γνωστό και ως Western railway ή Mecca- Medina high speed railway, το γρηγορότερο τρένο στη Σαουδική Αραβία μετρά 453 χλμ. μήκος, συνδέει τις πιο ιερές πόλεις της χώρας και λειτουργεί (ολοκληρωτικά) μόλις από το καλοκαίρι του 2018.

Αγγίζοντας την ταχύτητα των 350 χλμ./ ώρα ολοκληρώνει το δρομολόγιό του μέσα σε δυόμιση ώρες, το μισό χρόνο από αυτόν που παίρνει με το αυτοκίνητο. Το αξιοθαύμαστο, ωστόσο, στο συγκεκριμένο τρένο δεν είναι τόσο η ταχύτητά του, όσο το γεγονός ότι αναμένεται να μετακινεί τρία εκατομμύρια επιβατών ετησίως!

DeutscheBahn ICE, Γερμανία


Με φουτουριστικό design το Inter- City Express (ICE) πραγματοποιεί μια όμορφη διαδρομή με φυσικό σκηνικό την γερμανική επαρχία, ενώνοντας το Βερολίνο με το Μόναχο. Τα 585 χλμ. που χωρίζουν τις δύο πόλεις διανύονται μέσα σε 4,5 ώρες περίπου, με ταχύτητα που αγγίζει τα 330 χλμ./ ώρα.

Το συγκεκριμένο τρένο σχεδιάστηκε με τέτοιο τρόπο ώστε να χωράει από τη σήραγγα της Μάγχης, έτσι ώστε μελλοντικά να συνδέει τη Φρανκφούρτη με το Λονδίνο.

Korail KTX, Νότια Κορέα


Παρόλο που τα υψηλής ταχύτητας τρένα στη Νότια Κορέα έκαναν το ντεμπούτο τους μόλις το 2004, έχουν καταφέρει να συμπεριληφθούν στη λίστα με τα ταχύτερα παγκοσμίως. Η τελευταία γραμμή που άνοιξε ακριβώς πάνω στην ώρα για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2018, συνδέει το Διεθνές Αεροδρόμιο Incheon στο δυτικό τμήμα της χώρας, με την παράκτια πόλη Gangneung στα ανατολικά, πραγματοποιώντας στάση και στη Σεούλ.

Αξιοσημείωτο ότι το συγκεκριμένο τρένο (330 χλμ./ ώρα) χρειάζεται μόλις το ένα τρίτο του χρόνου από το συμβατικό τρένο (δύο από τις συνολικά έξι ώρες) για να προσεγγίσει τις πλαγιές του PyeongChang.

Eurostar, Ευρώπη


Συνδέοντας κάποιες από τις σημαντικότερες πόλεις της κεντρικής Ευρώπης (Βρυξέλλες, Παρίσι, Λονδίνο, Άμστερνταμ) σε ελάχιστο χρόνο είναι απορίας άξιον πώς κάποιοι από τους επισκέπτες τους χρησιμοποιούν ακόμη το αεροπλάνο. Το Eurostar e320 μετά τον τελευταίο ανασχεδιασμό του το 2015, αγγίζει πλέον τα 320 χλμ./ ώρα, ενώ έχει μειώσει κατά 15' τον συνολικό χρόνο του δρομολογίου του.

Thalys, Γερμανία


Η αμαξοστοιχία Thalys συνδέει το Άμστερνταμ με τις Βρυξέλλες, το Παρίσι και την Κολονία με πληθώρα δρομολογίων σε καθημερινή βάση και αποτελεί δημοφιλή επιλογή τόσο για όσους ταξιδεύουν για αναψυχή, όσο και για επαγγελματικούς λόγους. Η ταχύτητά του αγγίζει τα 300 χλμ./ ώρα, γι αυτό και παραμένει στις σταθερές επιλογές όσων δραστηριοποιούνται μεταξύ Βρυξελλών και Παρισιού.


newsbeast.gr