Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

Συνέδριο για τις Μεταφορές, και την Ενάργεια στην Αλεξανδρούπολη.

Η Γαιοσε διοργανώνει συνέδριο στην Αλεξανδρούπολη εστιάζοντας στις μετακινήσεις και στο ρόλο που μπορεί να παίξει η ακριτική πόλη.

Η ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε. δημόσια επιχείρηση που δραστηριοποιείται στον χώρο της ανάπτυξης και διαχείρισης της σιδηροδρομικής ακίνητης περιουσίας διοργανώνει στην Αλεξανδρούπολη σε συνεργασία με τον Δήμο Αλεξανδρούπολης, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και τον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης & Υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας- Θράκης) αναπτυξιακό Συνέδριο με κεντρικό θέμα : «Αλεξανδρούπολη : Διαμετακομιστικό κέντρο-Συνδυασμένες μεταφορές - Ενέργεια».

Οι εργασίες του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν στις 7&8/12/2018 στη Συνεδριακή αίθουσα του ξενοδοχείου ASTIR-EGNATIA της Αλεξανδρούπολης.

Στόχος του συνεδρίου είναι η ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της πόλης ως διαμετακομιστικό κέντρο λόγω της γεωγραφικής της θέσης. Η θέση της Αλεξανδρούπολης στο κέντρο κάθετου και οριζόντιου οδικού άξονα (Εγνατία Οδός) και σιδηροδρομικού δικτύου με πρόσβαση στις παρευξείνιες χώρες, η ύπαρξη του μεγαλύτερου λιμένα της Περιφέρειας ΑΜΘ, η διέλευση αγωγών φυσικού αερίου καθώς και η προοπτική δημιουργίας πλωτού σταθμού υγροποιημένου αερίου στα ανοικτά της Αλεξανδρούπολης καθιστούν την περιοχή ενεργειακό κόμβο και συνιστούν ιδανικό πεδίο ανάπτυξης και ανάδειξης της πόλης ως σημαντικού επιχειρηματικού και παραγωγικού κέντρου της Περιφέρειας ΑΜΘ αλλά και κύριου ευρωπαϊκού διαμετακομιστικού κόμβου.

Φιλοδοξία της ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε. είναι να συμβάλλει στην ανάπτυξη της πόλης και της ευρύτερης περιφέρειας με την κατάρτιση και υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου ανάπτυξης προς όφελος της τοπικής οικονομίας σε συνεργασία με τους παραγωγικούς φορείς και τα μέλη της τοπικής κοινωνίας που συμμερίζονται το όραμά της για τη μετάβαση της Αλεξανδρούπολης στη σφαίρα της δυναμικής ανάπτυξης.


 ka-business.gr