Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018

Ο ΟΣΕ διώχνει τους εργολάβους στην καθαριότητα - Προσλαμβάνει προσωπικό.

Ξεκίνησε το πρόγραμμα του ΟΣΕ για την πρόσληψη προσωπικού με σύναψη Σύμβασης Εργασίας Ορισμένου χρόνου στην καθαριότητα, σε αντικατάσταση συμβάσεων με εργολαβικές εταιρείες με τον οργανισμό να σκοπεύει να επεκτείνεται το μέτρο της αντικατάστασης των εργολάβων με προσωπικό και στις υπηρεσίες φύλαξης. 

Μετά την απόρριψη της προσωρινής διαταγής εργολήπτριας εταιρίας από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, o ΟΣΕ ανακοίνωσε ότι υπογράφονται άμεσα οι ατομικές συμβάσεις εργασίας στην καθαριότητα, όπως προέκυψαν από τον πίνακα του Α.Σ.Ε.Π. και από 28 Νοεμβρίου 2018, οι ενδιαφερόμενοι ξεκινούν την εργασία τους.

Οι πρωτοβουλίες του ΟΣΕ ξεκίνησαν από τον κλάδο της καθαριότητας και ήδη έχουν δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα του Οργανισμού τα πρώτα αποτελέσματα του διαγωνισμού που αφορά 35 εργαζόμενους με κριτήρια του ΑΣΕΠ, αλλά και πριμοδότηση σε όσους είχαν εμπειρία στον αντίστοιχο ιδιωτικό τομέα, δηλαδή σε εργαζόμενους που ήδη απασχολούνταν σε εργολάβους. Σε περίπτωση που δεν συμπληρωθεί ο αριθμός αυτός θα ακολουθήσουν οι προσκλήσεις στους επόμενους επιλαχόντες. 

«Η πολιτική αυτή θα συνεχιστεί και σε άλλους τομείς όπως είναι το προσωπικό φύλαξης εγκαταστάσεων και ισόπεδων διαβάσεων. Η Διοίκηση του Ο.Σ.Ε. σε συνεργασία με το Υπουργείο Μεταφορών, στοχεύουν στην πρόσληψη προσωπικού με συμβάσεις εργασίας, σε συνέχεια της πολιτικής που ήδη εφαρμόζεται σε Νοσοκομεία και άλλους φορείς του Δημοσίου, προκειμένου να περιοριστούν οι εργολαβίες, όπου οι εργαζόμενοι απασχολούνται με ιδιαίτερα επαχθείς όρους», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Οργανισμού.


reader.gr