Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

«Παραλύει» η χώρα την Τετάρτη - Χωρίς μετρό, ηλεκτρικό, τραμ και τρόλεϊ - Απεργία και της ΓΣΕΕ.

Απεργία στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου - Πανελλαδική 24ωρη απεργία έχει κηρύξει και η ΓΣΕΕ.

Αναλυτικότερα, 24ωρη απεργία έχει ανακοινωθεί σε μετρό, ηλεκτρικό, τραμ και τρόλεϊ, στάσεις εργασίας σε λεωφορεία, ενώ δεμένα θα είναι και τα πλοία στα λιμάνια.

Χωρίς μετρό, ηλεκτρικό, τραμ και τρόλεϊ

Ακινητοποιημένοι θα μείνουν οι συρμοί του Μετρό, ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και το τραμ την ερχόμενη Τετάρτη 28 Νοεμβρίου, καθώς οι εργαζόμενοι της ΣΤΑΣΥ αποφάσισαν να συμμετέχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ και του Εργατικού Κέντρου Αθήνας.

Επίσης ακινητοποιημένα θα είναι τα τρόλει καθώς το ΔΣ της Ένωσης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ αποφάσισε ομόφωνα την κήρυξη της 24ωρης απεργίας και καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν δυναμικά στο συλλαλητήριο στις 11 το πρωί της ίδιας ημέρας στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Στάσεις εργασίας σε λεωφορεία

Με στάσεις εργασίας, από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας, θα συμμετέχουν στην πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ, την ερχόμενη Τετάρτη, οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία του ΟΑΣΑ.

Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας των λεωφορείων θα επέλθει έως τις 10:00 π.μ. ενώ τα οχήματα θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 20:00.

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Τη συμμετοχή της στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ, την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου, με δικά της αιτήματα, αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ).

Η κινητοποίηση της ΠΝΟ περιλαμβάνει όλες τις κατηγορίες πλοίων και θα ξεκινήσει από 00:01 τα ξημερώματα της Τετάρτης 28 Νοεμβρίου έως τις 24:00 της ίδιας ημέρας.

Πανελλαδική 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ

Η εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ για την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου, είναι με αφορμή την ψήφιση του προϋπολογισμού. Θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στις 11.00 στην πλατεία Κλαυθμώνος. Όπως αναφέρει η συνομοσπονδία, «στην προμετωπίδα του αγώνα της ΓΣΕΕ βρίσκονται τα ζητήματα της επαναφοράς του θεσμικού πλαισίου των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων και του κατώτατου μισθού στα 751€, της μη περικοπής των συντάξεων, όπως και όλων των κοινωνικών μέτρων των ευάλωτων ομάδων της κοινωνίας».

«Παρά τις φρούδες υποσχέσεις της κυβέρνησης για ανάκαμψη της οικονομίας στη “μετά μνημονίων εποχή” η αντιλαϊκή πολιτική συνεχίζεται.Το σωματείο μας ως αναπόσπαστο κομμάτι των εργαζομένων της χώρας συμμετέχει δυναμικά στην 24ωρη απεργία στις 28 Νοεμβρίου 2018, διατρανώνοντας την αντίθεση μας στη φτωχοποίηση του λαού», αναφέρει η ανακοίνωση του σωματείο..

«Διεκδικούμε:
-Υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς.
-Συνθήκες εργασίας με ανθρώπινα ωράρια και βαρδιολόγια.
-Δίκαιο και αξιοκρατικό κανονισμό εργασίας, που θα προκύψει από διαβούλευση εργαζομένων και διοίκησης.
-Κάλυψη του συνόλου των αναγκών των αστικών συγκοινωνιών από κρατική χρηματοδότηση.
-Ενίσχυση του δημόσιου χαραχτήρα των αστικών συγκοινωνιών”», καταλήγει η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ.

Το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ καθώς και το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών εξήγγειλαν 24ωρη απεργία για τις 28 Νοεμβρίου, συμμετέχοντας στην πανελλαδική απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ, και καλούν τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο. Έτσι, ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν οι συρμοί του μετρό και του ΗΣΑΠ.

Με ανακοινώσεις τους, τα δύο Σωματεία καταγγέλλουν την κυβέρνηση για αντιλαϊκή πολιτική και διεκδικούν «υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, νέο κανονισμό εργασίας, δίκαιο και αξιοκρατικό, προσλήψεις προσωπικού και αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στο επιβατικό προς τους επιβάτες και ενίσχυση του δημόσιου χαραχτήρα των αστικών συγκοινωνιών».

dikaiologitika.gr