Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ.


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 28 ΝΟΕΜΒΡΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΙΣ 10.30 ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ


Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

        Δεν πρέπει κανένας εργαζόμενος να δώσει βάση στις υποσχέσεις της Κυβέρνησης για την ανάπτυξη που έρχεται, για τη δήθεν επιστροφή στην κανονικότητα.

Η επίθεση στη ζωή και στα δικαιώματά μας θα συνεχιστεί αφού αυτό προβλέπεται από τη συμφωνία με τους δανειστές.
Έρχεται ενισχυμένη επιτροπεία για συνεχείς αξιολογήσεις, στην εφαρμογή των αντεργατικών μέτρων και περαιτέρω παρεμβάσεων δηλαδή νέων μέτρων.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι βασική προϋπόθεση για την «ανάπτυξή τους» είναι η μείωση των μισθών, των δικαιωμάτων και ο σφαγιασμός των κοινωνικών παροχών και συντάξεων.
Λένε πως τα μνημόνια τελείωσαν.
Κανένα νόμο όμως των μνημονίων δεν κατήργησαν αλλά αντίθετα επαναφέρουν με τροπολογία που ψήφισαν Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και ΝΔ το νόμο Βρούτση της ΝΔ που καταργεί τις ελεύθερες διαπραγματεύσεις για τον κατώτερο μισθό. Αυτός πλέον (ο κατώτερος μισθός) θα καθορίζεται με κριτήριο την παραγωγικότητα και την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου, δηλαδή τα κέρδη.
Έτσι ο νόμος Βρούτση έγινε τώρα νόμος Βρούτση – Αχτσίογλου και απέδειξαν ότι όλοι είναι υπηρετικό προσωπικό των μονοπωλιακών ομίλων και του κεφαλαίου.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Και στον κλάδο μας, στο Σιδηρόδρομο, βλέπουμε ποια είναι η κατάσταση.
Η «ανάπτυξή τους» είναι οι ιδιωτικοποιήσεις του Σιδηροδρόμου και το ξεπούλημά του. Μετά την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΕΕΣΣΤΥ ετοιμάζουν να ιδιωτικοποιήσουν με διάφορους τρόπους τις δραστηριότητες του ΟΣΕ.
Ταυτόχρονα οι Σ.Σ.Ε. στην ΕΕΣΣΤΥ και στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ που υπογράφθηκαν είναι απόλυτα προσαρμοσμένες στις ανάγκες των εταιρειών για μείωση μισθολογικού κόστους, ανατροπή των εργασιακών δικαιωμάτων την «κατάργηση 5νθημερου, 8ωρου, κ.λ.π. ενώ δεν καλύπτουν όλους τους εργαζόμενους π.χ. μπλοκάκια, μαθητές.
Χωρίς Σ.Σ.Ε. είναι οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ.
Οι μέχρι τώρα συζητήσεις στα πλαίσια της «διαπραγμάτευσης» με τον ΟΣΕ οδηγούν στο συμπέρασμα ότι και στον ΟΣΕ η Σ.Σ.Ε., αν δεν υπάρξουν δυναμικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις θα είναι και αυτή στα πλαίσια της εισοδηματικής πολιτικής της Κυβέρνησης δηλαδή λιτότητας και περικοπές.



Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Καμία αναμονή και ανοχή. Να απαντήσουμε στα ψέματα και στις αυταπάτες που σπέρνουν η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και η ΝΔ. Οι εργαζόμενοι να απομονώσουν και να προσπεράσουν τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό.
Κανείς δεν θα μας λύσει τα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει το μεγάλο κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις του, αν δεν οργανωθεί μαζικός, αποφασιστικός αγώνας με το σύνθημα «μπροστά οι δικές μας ανάγκες – όχι τα κέρδη των λίγων».
Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να οργανώσουν την πάλη τους ενάντια σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης έμμεσης και άμεσης, ενάντια στην παράδοση των σιδηροδρομικών μεταφορών, του δημόσιου πλούτου στους επιχειρηματικούς ομίλους.
Καμία συνθηκολόγηση με τα ελάχιστα και τη χαμοζωή. Μόνο η δική μας πάλη, μπορεί να ανατρέψει τις σοβαρές αντιλαϊκές πολιτικές.

Καλούμε τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις και στην πανελλαδική απεργία στις 28 ΝΟΕΜΒΡΗ 2018 για να δυναμώσουμε την ταξική πάλη, ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου, της κυβέρνησης, των αστικών κομμάτων.

ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ – ΟΧΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ.

·                     Αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές παροχές.
·                     Σ.Σ.Ε. στον ΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς και στα δικαιώματα των εργαζομένων.
·                     Γενική Σ.Σ.Ε. με όχι κάτω από 751 ευρώ.
·                     Κατάργηση όλων των αντεργατικών – αντιλαϊκών – αντιασφαλιστικών νόμων, μέτρων και μνημονίων.
·                     Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους – παραμονή των μαθητών μετά το τέλος της μαθητείας.
·                     Να καταργηθούν τα μπλοκάκια και οι εργαζόμενοι να γίνουν με πρόσληψη τακτικό προσωπικό.
·                     Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.
·                     Δημόσια καθολική, υποχρεωτική, κοινωνική ασφάλιση.
·                     Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.
·                     Υποδομές αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής θωράκισης.
·                     Καμία εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ 28 ΝΟΕΜΒΡΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ στις 10.30’ π.μ. στην ΟΜΟΝΟΙΑ.




Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ