Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

Ο ΟΣΕ θα παραμείνει ο αποκλειστικός διαχειριστής της υποδομής, σχολίασε ο Θ. Βούρδας.

Ο ΟΣΕ θα παραμείνει ο αποκλειστικός διαχειριστής της υποδομής, σχολίασε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Μεταφορών, Θάνος Βούρδας, στην εκδήλωση για την συνεργασία του ΟΣΕ με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Ο κ. Βούρδας επεσήμανε ότι στο επικείμενο νομοσχέδιο για το 4ο Σιδηροδρομικό Πακέτο θα διασφαλίζεται ότι «ο ΟΣΕ θα παραμείνει και ενισχυθεί ως o αποκλειστικός διαχειριστής της σιδηροδρομικής υποδομής».

Παράλληλα, o γενικός γραμματέας αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της συνεργασίας του Οργανισμού με το Πανεπιστήμιο Δ. Αττικής, σημειώνοντας ότι ο σιδηρόδρομος βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας.


“Σήμερα γίνεται άλλο ένα σημαντικό βήμα στην προσπάθεια αναμόρφωσης του ελληνικού σιδηροδρόμου που τα τελευταία 3 χρόνια έχει περάσει από την απαξίωση, στην ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό του ως βασικός μοχλός για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

Παράλληλα, με την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό του δικτύου προχωρά και η εκπαίδευση του προσωπικού που λειτουργεί πάνω στο δίκτυο.

Η σημερινή συμφωνία ΟΣΕ και Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής αποτελεί μία ισχυρή δύναμη προώθησης της εκπαίδευσης, της έρευνας και της καινοτομίας στον ελληνικό σιδηρόδρομο, αλλά και την επαναφορά του σιδηροδρόμου στα θέματα ενασχόλησης της ακαδημαϊκής κοινότητας”, ανέφερε ο κ. Βούρδας.


metaforespress.gr