Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

Συνάντηση Εργασίας με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ και τον βουλευτή Χ.Σιμορέλη.

Με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ κύριο Παναγιώτη Θεοχάρη συναντήθηκε αντιπροσωπεία των Φίλων Σιδηροδρόμου Τρικάλων, συνοδευόμενη από τον βουλευτή Τρικάλων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Χρήστο Σιμορέλη. Η συνάντηση προγραμματίστηκε για να συζητηθούν ζητήματα που αφορούν το σιδηρόδρομο στη Δυτική Θεσσαλία.
Από πλευράς του Συλλόγου Φίλων Σιδηροδρόμου τέθηκε το ζήτημα της αύξησης της τιμής των εισιτηρίων από τη διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ιδίως του πρωινού τρένου προς την Αθήνα, γεγονός που απομάκρυνε μεγάλη μερίδα του επιβατικού κοινού από το τρένο. Επίσης ανέπτυξαν τις απόψεις τους για την αναγκαιότητα κατασκευής της γραμμής Καλαμπάκας-Κοζάνης. Αυτό το έργο θα συνδέσει μεταξύ τους τις γραμμές Παλαιοφαρσάλου-Καλαμπάκας και Φλώρινας-Κοζάνης δίνοντας μεγάλη προστιθέμενη και δημιουργώντας παράλληλα έναν δεύτερο σιδηροδρομικό άξονα στον κορμό της χώρας. Επιπλέον τα μέλη του Συλλόγου τόνισαν την ανάγκη διασύνδεσης των οδικών φαναριών στην Οδό Πύργου με το ΑΣΙΔ, όπως από χρόνια γίνεται στην Καρδίτσα, ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος νέου ατυχήματος. Ο Βουλευτής εξέφραζε τη στήριξη του στα αιτήματα του Συλλόγου επισημαίνοντας ότι οι Τρικαλινοί έχουν αποδείξει την αγάπη τους για το τρένο ως μέσο μετακίνησης.
Ο κ. Θεοχάρης ενημέρωσε για την πορεία του σημαντικού έργου εγκατάστασης ηλεκτροκίνησης στο σιδηροδρομικό τμήμα Παλαιοφάρσαλός-Καλαμπάκα. Το τρένο πρόκειται να λειτουργεί ως Προαστιακός Σιδηρόδρομος για την περιοχή Λάρισα-Παλαιοφάρσαλος-Καρδίτσα-Τρίκαλα-Καλαμπάκα, εξυπηρετώντας τις καθημερινές ανάγκες χιλιάδων επιβατών, αλλά και δίνοντας ώθηση στον τουρισμό της περιοχής που τα τελευταία χρόνια βιώνει μία μεγάλη ανάπτυξη. Επιπλέον ζήτησε να γίνει επίσημο αίτημα από τον Δήμο στις διοικητικές υπηρεσίες του ΟΣΕ για τη διασύνδεση φαναριών με το ΑΣΙΔ, κατανοώντας τη σημασία της πρότασης για τη μείωση των ατυχημάτων. Τέλος όλοι συμφώνησαν για την αναγκαιότητα περαιτέρω συνεργασίας για τη συνεχή αναβάθμιση του σιδηρόδρομου στη Δυτική Θεσσαλία.

trikalaidees.gr